Enkel prepp med falukorv
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat lax med basilikakräm, caesarsallad med sparris och nachotallrik på menyn.
Till fler söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
INGREDIENSER
1200 g laxfilé
2 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg laxen på en plåt eller i en ugnssäker form. Salta och peppra.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Laxen är färdig vid en innertemperatur på 54-56°C.
INGREDIENSER
½ gul lök
2 ½ dl torra gröna linser
1 liter vatten
1 tsk salt
1 lagerblad
2 tsk finrivet citronskal
½ dl strimlade soltorkade tomater
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och finhacka löken. Mät upp linser, vatten och salt i en kastrull. Tillsätt lök och lagerblad. Koka upp och låt sjuda 15–20 min tills linserna är mjuka. Häll av vattnet och plocka bort lagerbladet.
2. Blanda linserna med finrivet citronskal och soltorkade tomater.
INGREDIENSER
2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
1 tsk flingsalt
200 g färskost
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa crème fraiche, basilika och salt med stavmixer.
2. Tillsätt färskost och rör till en jämn kräm.
INGREDIENSER
400 g vaxbönor eller haricots verts
1 msk olivolja
½ tsk salt
1–2 rivna vitlöksklyftor
GÖR SÅ HÄR
1. Ansa bönorna.
2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bönorna i omgångar under omrörning på hög värme ca 5 min. Tillsätt vitlök mot slutet och stek ytterligare någon minut.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats enkel lax i ugn
1/2 sats linser med citron och soltorkade tomater
1/2 sats vitlöksstekta vaxbönor
1/3 sats basilikakräm
GÖR SÅ HÄR
1. Servera laxen med linserna, vaxbönorna och basilikakrämen.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats basilikakräm
1/3 sats enkel lax i ugn
TILLSÄTT
4 skivor levain- eller lantbröd
1 dl finriven parmesan
2 knippen grön sparris à 250 g
2 tsk olivolja
2 romansallad à 200 g
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200°C. Skär brödet i tärningar och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen tills det får fin färg, ca 10 minuter.
2. Blanda basilikakrämen med parmesan. Späd ev med lite vatten. Skär bort nedre delen av sparrisen och skär resten i ca 5 cm långa bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek sparrisen på hög värme tills den mjuknar lite, ca 3 minuter. Krydda med salt.
3. Bryt eller skär salladsbladen i bitar och blanda med såsen. Bryt laxen i bitar och vänd ner med krutonger och sparris.
REDAN FÄRDIGT
1/3 sats enkel lax i ugn
1/2 sats linser med citron och soltorkade tomater
TILLSÄTT
2 msk tacokrydda
200 g nachochips
100 g riven ost
2 dl tacosås
2 dl gräddfil
1 kruka koriander
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225°C. Finfördela laxen och blanda med linserna och tacokrydda. Sprid ut nachochipsen på en plåt. Fördela laxblandningen över och strö på riven ost. Sätt in plåten i mitten av ugnen 7–10 minuter.
2. Servera med tacosås, gräddfil och koriander.
REDAN FÄRDIGT
1/2 sats vitlöksstekta vaxbönor
1/3 sats basilikakräm
TILLSÄTT
500 g färdiga pastaknyten, t ex tortellini
1 dl pumpa- eller solroskärnor
250 g körsbärstomater
ev riven parmesan
GÖR SÅ HÄR
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta fröna i en torr och het stekpanna under omrörning tills de får lite färg, 3–4 minuter.
2. Skär vaxbönorna i mindre bitar. Halvera tomaterna. Häll av pastan och blanda med basilikakräm, vaxbönor och tomater.
3. Strö över rostade frön vid servering och ev riven parmesanost.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Den här söndagspreppen är glutenfri och bjuder bl.a på ugnsbakad lax och potatispizza.
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda