Lax på olika sätt
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Till fler söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
Söndag: Morotsbiffar och tomatbulgur med bönor och frön
Måndag: Spenatsoppa med bönor och ägg
Tisdag: Pitabröd med morotsbiffar, bulgur och yoghurt
Onsdag: Pasta e fagioli
Ingredienser
4 msk pumpafrön
4 msk sesamfrön
1 tsk hel kummin
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk malen koriander
½–1 tsk chiliflakes
3/4 tsk flingsalt
Gör så här
1. Rosta frön, kummin och koriander i en torr stekpanna. Låt svalna och blanda med chiliflakes och salt.
2. Förvara i en burk med tätslutande lock.
Ingredienser
375 g morötter
300 g hårdost tex präst eller grevé
3 ägg
1 dl ströbröd
ev 1 krm chiliflakes
1 ½ krm svartpeppar
salt
olja
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250°C.
2. Skala morötter. Riv morötter och ost grovt på ett rivjärn.
3. Blanda morötter, ost, ägg, ströbröd, ev chiliflakes och svartpeppar i en skål. Smaka ev av med salt.
4. Forma till 12 biffar med oljade händer och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja på båda sidor. Ställ in i mitten av ugnen 15–20 minuter, tills de får fin färg.
Ingredienser
2 gula eller röda lökar
2 vitlöksklyftor
3 msk olja
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
½ tsk malen kanel
1 tsk salt
4 dl bulgur
1 burk krossade tomater 400 g
Gör så här
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i oljan på medelvärme tills det mjuknar.
2. Tillsätt tomatpuré, oregano, kanel och salt och fortsätt fräsa ett par minuter. Tillsätt bulgur, krossade tomater och 8 dl kokande vatten.
3. Låt koka under omrörning på låg värme ca 10 minuter tills vattnet kokat in och bulguren är krämig.
Ingredienser
2 gula eller röda lökar
6 vitlöksklyftor
2 morötter ca 160 g
4 msk olja
2 tsk torkad timjan
4 grönsaksbuljongtärningar
2 lagerblad
1 liter vatten
5 förp kokta bönor à 380 g, gärna stora vita
salt, peppar
Gör så här
1. Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Fräs i oljan i en stor kastrull med timjan tills det mjuknar. Smula ner buljong och tillsätt lagerblad och vatten. Låt koka upp.
2. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Lägg ner i buljongen och koka 10 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar. Lyft upp lagerbladen.
Tips: blötlägg torkade bönor i minst 12 h eller enligt anvisning på förpackning. Häll av blötläggningsvattnet och skölj noga. Koka sedan i buljongen i ca 45 min–1 ½ h tills de är mjuka, tillsätt mer vatten om det behövs så bönorna hela tiden är täckta.
Redan färdigt
¼ sats bönor i buljong
⅔ sats tomatbulgur
⅓ sats morotsbiffar
½ sats rostad frömix
Gör så här
1. Ta upp bönorna ur buljongen. Servera tillsammans med tomatbulgur, morotsbiffar och frön.
Redan färdigt
¼ sats bönor i buljong
½ sats frömix
Tillsätt
300 g tinad fryst spenat
4 ägg
salt
bröd till servering
Gör så här
1. Koka upp bönorna med spenaten och 5 dl vatten. Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner äggen, koka 7–8 minuter. Häll av och spola kalla. Skala och halvera.
2. Mixa soppan slät med stavmixer. Späd ev med mer vatten och smaka av med salt.
3. Lägg upp i skålar och toppa med ägg och frömix. Servera gärna med bröd.
Redan färdigt
⅔ sats morotsbiffar
⅓ sats tomatbulgur
Tillsätt
8 pitabröd
2 dl matyoghurt (10 %)
ca 65 g sallad
Gör så här
1. Värm morotsbiffarna, bulguren och bröden.
2. Servera bröden med morotsbiffar, bulgur, yoghurt och sallad.
Redan färdigt
½ sats bönor i buljong
Tillsätt
70 g bacon eller sidfläsk
½ tsk torkad rosmarin
1 liter vatten
200 g pasta
100 g grönkål
salt, peppar
Gör så här
1. Skär bacon eller sidfläsk i små bita och bryn i en stor kastrull. Häll i bönorna, rosmarin och vatten, låt koka upp. Tillsätt pastan och koka tills den är al dente, rör om ofta.
2. Skölj grönkålen. Riv bladen i mindre bitar, ta bort den hårda stjälken. Rör ner i soppan när det är ca 1 minut kvar på pastans koktid. Smaka av med salt och peppar och servera.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Skapa, sortera, dela och samarbete med vår digitala inköpslista för mat. I inköpslistan kan du dessutom scanna produkter både för att lägga till i inköpslistan men även för att checka av när du handlar i butik. Självklart kan du lägga till ingredienser direkt från recept, lägga till erbjudanden och skapa påminnelser också. Listan kan göras lång, kom igång redan nu!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat köttfärslimpa, fiskgratäng och ramen på menyn.
Lax med basilikakräm, caesarsallad med sparris och nachotallrik på menyn. Mums!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för den kommande veckan förberedda. Denna gång står bland annat svamppasta, hamburgare och blomkålssoppa på menyn!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan.
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.