Pastasallad och kycklingpytt
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda! Månadens Söndagspreppen-meny är helt glutenfri och bjuder bland annat på ugnsbakad lax, potatispizza och jordärtskockssoppa.
Alla våra söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
INGREDIENSER
1,2 kg laxfilé
2 tsk salt
½ tsk nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 225°C. Lägg laxen på en bakpappersklädd plåt eller i en ugnssäker form. Salta och peppra. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter. Laxen är färdig vid en innertemperatur på 52–56 °C.
INGREDIENSER
1 liten vitlöksklyfta
2 krukor bladpersilja
1 kruka dill
1 ½ dl neutral rapsolja
1 tsk vinäger
1 krm svartpeppar
½ tsk salt
GÖR SÅ HÄR
1. Skala och riv vitlöksklyftan och hacka persiljan grovt. Mixa alla ingredienserna med stavmixer till en slät dressing.
INGREDIENSER
3 dl vatten
½ dl strösocker
½ dl ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
400 g fänkål
GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Rör tills sockret löses upp. Dela fänkålen och skär bort den grova mittendelen. Hyvla tunt, gärna på mandolin.
2. Lägg fänkålen i en väl rengjord glasburk med lock och häll på lagen. Låt stå i minst 30 minuter.
INGREDIENSER
2 kg fast potatis
salt
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 minuter tills den mjuknar.
REDAN FÄRDIGT
¼ sats kokt potatis
½ sats bakad lax
½ sats picklad fänkål
⅔ sats örtdressing
GÖR SÅ HÄR
1. Blanda potatisen med dressingen.
2. Servera med laxen och den picklade fänkålen.
REDAN FÄRDIGT
½ sats bakad lax
½ sats picklad fänkål
TILLSÄTT
2–3 dl råris
2 msk ljus miso
1 msk honung
1 msk finriven ingefära
1 msk rapsolja
3 finskurna salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Sätt ugnen på 225°C. Blanda miso, honung, ingefära, rapsolja och 1 msk vatten.
3. Bryt laxen i bitar och lägg i en ugnsform. Häll misodressingen över och värm i ugnen ca 10 minuter.
4. Servera riset med laxen och toppa med picklad fänkål, salladslök och sesamfrön.
REDAN FÄRDIGT
½ sats kokt potatis
TILLSÄTT
2 dl urkärnade gröna oliver
250 g mozzarella
2 glutenfria pizzadegar à 260 g
2 dl crème fraiche
1 kruka rosmarin
1 tsk flingsalt
½ tsk svartpeppar
olivolja
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 °C. Krossa potatisen med händerna eller en träslev. Halvera oliverna. Bryt mozzarellan i mindre bitar. Rulla ut pizzadegarna på 2 bakpappersklädda plåtar. Bred på crème fraiche och fördela potatis, oliver och rosmarin över pizzan. Strö över flingsalt och peppar.
2. Sänk ugnstemperaturen till 225 °C och grädda pizzorna en i taget ca 15 minuter tills de fått fin färg.
3. Toppa med mozzarella och servera direkt.
REDAN FÄRDIGT
¼ sats kokt potatis
⅓ sats örtdressing
TILLSÄTT
300 g jordärtskockor
2 stora schalottenlökar eller 4 små
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Hacka schalottenlök och vitlök. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar.
2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills mjukt. Tillsätt 8 dl vatten, buljongtärningen och jordärtskockan. Koka tills jordärtskockan är mjuk, ca 15 minuter.
3. Tillsätt potatisen och mixa soppan slät. Häll i grädden och späd eventuellt med mer vatten för en lösare soppa. Låt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
4. Ringla örtdressingen över soppan och servera gärna med glutenfritt bröd.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Vad sägs om vitlöksstekt kyckling, pyttipanna och pastasallad med fetaost?
Denna vecka står bland annat rostbiff, blomkålsplättar och bibimbap på menyn!
Lax med basilikakräm, caesarsallad med sparris och nachotallrik på menyn. Mums!
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda, allt för under 25 kr per portion*! Denna vecka står bland annat böngryta, pasta och galette på menyn som är lakto-ovo-vegetarisk.