Enkel prepp med falukorv
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Genom Söndagspreppen får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång bjuder vi på en vardagsvänlig meny med kyckling, pasta och potatis.
Till fler söndagspreppar!
Konceptet söndagspreppen är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick.
Söndag
Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås
Måndag
Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm
Tisdag
Kycklingsoppa med potatis och curry
Onsdag
Krämig pasta med svamp och grönsaker
Ingredienser
ca 1700 g kycklingklubbor
75 g smör
1 msk japansk soja
1 msk torkad rosmarin
1 1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
Ingredienser
800 g morot
500 g palsternacka
2 gula lökar
2 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skala och skär morötter, palsternacka och lök i 2 cm stora bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, rosmarin, timjan, salt och peppar.
3. Ställ in i mitten av ugnen 25-30 minuter, tills de får färg. Rör om efter halva tiden.
Ingredienser
4 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 msk japansk soja
4 dl vispgrädde
1 msk svart vinbärsgelé
2 tsk majsstärkelse
peppar
ev salt
Gör så här
Ingredienser
2 kg fast potatis, gärna små
salt
Gör så här
1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av.
Redan färdigt
2/3 sats kycklingklubbor i ugn (4 stycken)
2/5 sats kokt potatis
1/3 sats ugnsrostade grönsaker
½ sats gräddsås
Gör så här
1. Servera kycklingen med potatis, grönsaker och gräddsås.
Tips! Vill du lyxa till middagen lite? Servera med inlagd gurka.
Redan färdigt
2/5 sats kokt potatis
1/3 sats ugnsrostade grönsaker
Tillsätt
2 msk olivolja
2 förp fetaost à 150 g
2 msk flytande honung
2 dl tjock yoghurt (10%)
3 msk ajvar relish
1 påse ruccola 65 g
salt, svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Lägg potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med en gaffel. Ringla över olivolja och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Baka ca 25 minuter tills de får fin färg.
3. Lägg på grönsakerna, fetaosten och ringla över honungen och ställ in ytterligare 5–10 minuter tills osten är varm och fått lite färg.
4. Blanda yoghurt med ajvar. Smaka av med salt och peppar.
5. Toppa plåten med ruccola och servera såsen till.
Redan färdigt
1/5 sats kokt potatis (400 g)
1/3 sats kycklingklubbor i ugn (2 stycken)
Tillsätt
1 msk curry
2 msk smör
1 ½ msk vetemjöl
2 msk konc kycklingfond
1 burk kokosgrädde 400 ml
8 dl vatten
250 g frysta gröna ärter
1 msk finriven ingefära
1 msk färskpressad limejuice
1 kruka koriander
1 tsk finrivet limeskal
Gör så här
1. Skär potatisen i tärningar. Plocka köttet från kycklingbenet och skär i mindre bitar. Fräs curryn i smör. Vispa ner mjöl. Tillsätt fond, kokosgrädde och 8 dl vatten. Lägg ner potatis, kyckling och ärter i soppan tillsammans med ingefära och limejuice. Låt det bli varmt.
2. Klipp över koriandern och toppa med limeskalet.
Tips! Servera gärna soppan med lite extra chili samt en klick yoghurt.
Redan färdigt
½ sats gräddsås
1/3 sats ugnsrostade grönsaker
Tillsätt
400 g spaghetti
1–2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
1 msk olivolja
1 msk färskpressad citronjuice
½ msk finrivet citronskal
1 dl finriven parmesan
ev chiliflakes
salt
Gör så här
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i olja i en stor stekpanna ca 5 minuter under omrörning.
3. Tillsätt gräddsåsen och citronjuicen.
4. Rör ner grönsakerna och låt dem bli varma. Smaka av med salt. Blanda med pastan eller servera den vid sidan av. Toppa med citronskal, parmesan och ev chiliflakes.
Söndagspreppen är en återkommande artikelserie i Buffé och på ica.se där vi visar hur du med några enkla steg får både en härlig söndagsmiddag och grunden till tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda.
Månadens meny bjuder på falukorv med rotmos, soppa och smörrebröd med krispig fisk.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna vecka står bland annat glasnudelsallad, fiskgryta och kikärtsbiffar på menyn.
En helvegetarisk meny med bland anat pumpacurry, vegetarisk bourguignon och svamptacos.
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda. Denna gång står bland annat pasta e fagioli, spenatsoppa och morotsbiffar på menyn!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan förberedda
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för stundande veckan förberedda. Denna gång står bland annat köttfärslimpa, fiskgratäng och ramen på menyn.
Lax med basilikakräm, caesarsallad med sparris och nachotallrik på menyn. Mums!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för den kommande veckan förberedda. Denna gång står bland annat svamppasta, hamburgare och blomkålssoppa på menyn!
Med lite prepp får du både en god söndagsmiddag och tre måltider för veckan.