Bara för att man kanske inte får äta efterrätt med hela tjocka släkten i påsk innebär det inte att suget efter sötsaker minskar. Här listar vi 6 goda påskdesserter som du enkelt kan frysa in eller göra i en mindre mängd.

Elin Nordström
Tips: Här hittar du alla våra recept på påsktårtor !

 • Cupcakes

  Att det fanns någon som en gång i tiden kom på att hälla ljuvlig smet i en liten form och sedan spritsa på en massa underbart sött kladd borde vinna ett pris. Cupcakes är en perfekt dessert att bjuda på. Överskottet av de små raringarna fryser du bara in till ett annat tillfälle.

  TIPS: Om du fryser in muffins så vänta med att lägga på frostingen till när du tar ut dem igen.

  - Cupcakes

  Spara

 • Passionscheesecake

  Den här cheesecaken får vilken sockerhatande person som helst att vilja äta den här kakan direkt ur formen med en megastor slev. Syrlig passionsfrukt och krispiga digestivekex - mums!

  TIPS: Frys in, ta ut tårtan när den är fryst, skär i portionsbitar och ta fram så många bitar som man behöver vid behov. Kom ihåg att frysa in den utan garnityr.

  - Passionscheesecake

  Spara

 • Tiramisu i glas

  Om du tänker på en god dessert, tänker du på tiramisu då? Den här italienska efterrätten är mångas favorit och den går alldeles utmärkt att servera i portionsglas.

  TIPS: Halvera receptet om ni är få som ska äta den.

  - Tiramisu i glas

  Spara

 • Banoffee pie i glas

  Banoffee pie kännetecknas av smaker som banan, kola och choklad. För er som har ett sötsug som skjutit i taket så gör vi en supersnabb variant i portionsglas där bananskivor, digestivekex, grädde, karamelliserad mjölk och mörk choklad varvas.

  - Banoffee pie i glas

  Spara

 • Silviakaka

  Den som sa att Silviakaka bara är till för trefikat har aldrig haft mer fel. Silvikaka är som klippt och skuren för att serveras till dessert. Gör en hel plåt och frys in det du inte ska ha.

  TIPS: Testa att ta fram en silviaruta från frysen och ät den när den fortfarande är iskall - OTROLIGT smarrigt.

  - Silviakaka

  Spara

 • Daimpannacotta

  Bjud på en, eller goffa i dig alldeles själv! Den här daimpannacottan innehåller några få men goda ingredienser så som DAIM (såklart), vanilj och en massa grädde.

  - Daimpannacotta

  Spara