Banoffee pie i glas
Banoffee pie kännetecknas av smaker som banan, kola och choklad. Här gör vi en supersnabb variant i portionsglas där bananskivor, digestivekex, grädde, karamelliserad mjölk och mörk choklad varvas.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2019
Ingredienser
4 portioner
1 banan
4 digestivekex
2 dl vispgrädde
1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
50 g riven mörk choklad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 359 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer
Lite flingsalt på toppen, eller varvat i lyfter alla smaker. Mycket uppskattad efterrätt. Har man lite tråkiga bananer hemma kan man steka dem med lite råsocker och sen dra ner på mängden av kolasås.
Helena
2024-10-19Det här är en väldigt god efterrätt men i det sötaste laget. Ta mycket glass och mindre kolasås.
Johanna
2024-06-26Lite för söt i min smak. Men troligen med yoghurt eller motsvarande blir det nog en succé
Karin
2022-04-08