UNDER 15 MIN | Enkel

Banoffee pie i glas

Banoffee pie kännetecknas av smaker som banan, kola och choklad. Här gör vi en supersnabb variant i portionsglas där bananskivor, digestivekex, grädde, karamelliserad mjölk och mörk choklad varvas.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva bananen, krossa kexen och vispa grädden.
  2. Varva banan, kex, grädde och dulce de leche i portionsglas. Toppa med riven choklad och servera direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kakorna och chokladen.
Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria kakor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 banan
  • 4 digestivekex
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl dulce de leche eller karamelliserad mjölk
  • 50 g riven mörk choklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 1508 kJ / 359 kCal