Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Passionscheesecake

Luxuös cheesecake med smaker av syrlig passionsfrukt och krispiga digestivekex. Cheesecakereceptet har många små delmoment, men slutresultatet talar för sig självt och är värt mödan! Garnera den krämiga kakan med passionsfruktskärnor och citronmeliss.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda kex och matfett i en matberedare. Tryck ut smulet i en form, ca 22 cm med löstagbar kant (för 10 port).
  2. Fyllning: Dela äggen. Vispa gulorna pösigt med sockret. Tillsätt kvarg och grädde och vispa ytterligare någon minut.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Krama ev ur och smält dem i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), ca 20 sek.
  4. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Blanda med äggsmeten. Tillsätt det smälta gelatinet i en fin stråle.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd i smeten. Häll smeten i formen och låt stå i kylskåp minst 3 timmar. Lossa cheesecaken från kanten och ställ på ett fat.
  6. Garnering: Halvera och gröp ur passionsfrukterna och garnera tårtan med fruktkött och citronmelissblad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 10 digestivekex
  • 50 g smör eller margarin
Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 burk kvarg (à 250 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 gelatinblad
  • 3 passionsfrukter
Garnering
  • 2 passionsfrukter
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden