Passionscheesecake

94
11
Passionscheesecake

Luxuös cheesecake med smaker av syrlig passionsfrukt och krispiga digestivekex. Cheesecakereceptet har många små delmoment, men slutresultatet talar för sig självt och är värt mödan! Garnera den krämiga kakan med passionsfruktskärnor och citronmeliss.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Passionscheesecake

Ingredienser

10 portioner
10 digestivekex
50 g smör eller margarin

Fyllning

3 passionsfrukter
4 gelatinblad
2 ägg
1 dl socker
1 burk naturell kvarg (à 250 g)
1 dl vispgrädde

Garnering

2 passionsfrukter
citronmeliss

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och grädde.

Gör så här

Tips

Tårtan går bra att göra i förväg och frysa. Låt tårtan tina i kylskåp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentarer

Mikaela

2022-07-17

God cheesecake går lika bra att göra med fryst passionsfrukt som man tinar😊

Matilda

2022-01-01

Väldigt god, frisk smak, rev en smutta mörk choklad på för en lite mer smakbalans med den sura färska passionsfrukten. kan nog oxo funka med förkokt passionfrukt och nån matsken socker. blev lite för surt för mig första gången med bara ren passionfrukt. rekommenderas starkt att låta den tina lite innan servering men om det är varmt så kan det funka kallt oxo, inte samma smak dock men fortfarande god. 9/10

Rebecka

2020-04-24

Hej! Är det vanlig naturell kvarg som används? :)

Redaktionen ICAse

2020-04-24

Hej Rebecka! Det stämmer, vi har nu lagt till naturell för att förtydliga i receptet. Lycka till med cheesecaken. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 15 g
Läs mer om näringsvärden