Passionscheesecake
Luxuös cheesecake med smaker av syrlig passionsfrukt och krispiga digestivekex. Cheesecakereceptet har många små delmoment, men slutresultatet talar för sig självt och är värt mödan! Garnera den krämiga kakan med passionsfruktskärnor och citronmeliss.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
10 portioner
10 digestivekex
50 g smör eller margarin
Fyllning
3 passionsfrukter
4 gelatinblad
2 ägg
1 dl socker
1 burk naturell kvarg (à 250 g)
1 dl vispgrädde
Garnering
2 passionsfrukter
citronmeliss
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett15 g
Kommentarer
"koka upp passionsfrukten" låter lite konstigt, täcker verkligen 3 passionsfrukter ens botten på en väldigt liten kastrull?
Jörgen
2024-03-20God cheesecake går lika bra att göra med fryst passionsfrukt som man tinar😊
Mikaela
2022-07-17Väldigt god, frisk smak, rev en smutta mörk choklad på för en lite mer smakbalans med den sura färska passionsfrukten. kan nog oxo funka med förkokt passionfrukt och nån matsken socker. blev lite för surt för mig första gången med bara ren passionfrukt. rekommenderas starkt att låta den tina lite innan servering men om det är varmt så kan det funka kallt oxo, inte samma smak dock men fortfarande god. 9/10
Matilda
2022-01-01