Ananas! God att äta, men hur skär man den egentligen? Här visar vi hur du skär du ananas som ett proffs, utan att gå miste om fruktköttet.

Stephanie Johansson
Tips: Här har du jättemånga på recept med ananas!

 

  • Klipp frisyren

    Lägg ner ananasen och skär av fruktens topp.

  • Samma lika

    Vänd på ananasen och skär av botten.

  • Skär bort skalet

    Med ett stadigt grepp, skär du av en bit i taget.

  • Dela i fyra bitar

    Bitarna ska vara jämnstora.

  • Skiva ananasbitarna

    Raka linjer vill vi se, längst med ananasbiten. Skivorna ska vara cirka 2 cm breda.

  • Hacka

    Ta skivorna och skär i motsatt håll så att ananaslängderna blir till tärningar.

  • Ta-da!

    Klart att avnjutas!

Nudå?

  • Stek!

    Stek!

    Tillsammans med rostad kokos, lime och mynta får ananasen en sötsyrlig smak. Servera med glass som pricken över i:et!

    Stekt ananas med mynta och kokos

  • Blanda en salsa

    Blanda en salsa

    Gör en pigg chili- och ananassalsa till en krämig chokladterrine. Mums!

    Chokladterrine med ananassalsa

  • Mixa

    Mixa

    Mixa ner ananasen ner i en go smoothie. Servera med banan, kokos och chiafrön och njut!

    Tropisk smoothie bowl