Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ananas! God att äta, men hur skär man den egentligen? Här visar vi hur du skär du ananas som ett proffs, utan att gå miste om fruktköttet.

Stephanie Johansson
Tips: Här har du jättemånga på recept med ananas!

 

  • Klipp frisyren

    Lägg ner ananasen och skär av fruktens topp.

  • Samma lika

    Vänd på ananasen och skär av botten.

  • Skär bort skalet

    Med ett stadigt grepp, skär du av en bit i taget.

  • Dela i fyra bitar

    Bitarna ska vara jämnstora.

  • Skiva ananasbitarna

    Raka linjer vill vi se, längst med ananasbiten. Skivorna ska vara cirka 2 cm breda.

  • Hacka

    Ta skivorna och skär i motsatt håll så att ananaslängderna blir till tärningar.

  • Ta-da!

    Klart att avnjutas!

Nudå?

  • Stek!

    Stek!

    Tillsammans med rostad kokos, lime och mynta får ananasen en sötsyrlig smak. Servera med glass som pricken över i:et!

    Stekt ananas med mynta och kokos

  • Blanda en salsa

    Blanda en salsa

    Gör en pigg chili- och ananassalsa till en krämig chokladterrine. Mums!

    Chokladterrine med ananassalsa

  • Mixa

    Mixa

    Mixa ner ananasen ner i en go smoothie. Servera med banan, kokos och chiafrön och njut!

    Tropisk smoothie bowl

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer