Matskola

Skära mango i kuber

Det finns två MacGyver-smarta sätt att få ut fruktköttet ur skalet på en mango. Här visar vi steg för steg hur du skär mangofrukt till finfina bitar.
Tips: Mangocravings? Här hittar du alla våra recept med mango.

Skära mango - video

Skär mango - alternativ 1

  1. 1. Skär mangon i tre delar

    1. Skär mangon i tre delar

    Skär mangon i tre delar, längs med kärnan i mitten.
     

  2. 2. Gröp ur med ett glas

    2. Gröp ur med ett glas

    I det här första alternativet håller du mangohalvan i handen och gröper ur fruktköttet med ett glas. Detta steg är ganska klurigt och kräver att mangon är riktigt mogen och mjuk.

  3. 3. Skär fruktköttet i små kuber

    3. Skär fruktköttet i små kuber

    Skär sedan fruktköttet vertikalt och horisontellt i små kuber.

Skär mango - alternativ 2

  1. 1. Skär mangon i tre delar

    1. Skär mangon i tre delar

    Skär mangon i tre delar, längs med kärnan i mitten.

  2. 2. Skär med skalet kvar

    2. Skär med skalet kvar

    Vänd mangohalvan med fruktköttet uppåt och skär ett rutmönster i fruktköttet.

  3. 3. Vänd mangohalvan ut & in

    3. Vänd mangohalvan ut & in

    Vänd sedan mangohalvan ut och in, så att den nästan ser ut som en igelkott.

  4. 4. Lossa kuberna med kniv

    4. Lossa kuberna med kniv

    Skär därefter loss kuberna med en kniv.

  5. 5. Njut!

    5. Njut!

    Skuret och klart! Nu kan du njuta av den söta mangon.

Fyra fakta om mango
  • Det finns över 1000 olika sorters mango som varierar i smak och färg på skalet. Därför är det omöjligt att bedöma fruktens mognad efter utseendet. En mogen mango ger efter lite vid lätt tryck.
  • Mango är en art inom sumakväxterna och växer i tropiska klimat, främst i Indien där den också har sitt ursprung. Frukten har odlats i över 4000 år.
  • Mangoträd kan bli enorma, upp till 40 meter höga.
  • Mango är Indiens och Pakistans nationalfrukt, och används både mat och dryck. Ett exempel är yoghurtdrycken mango lassi, som svalkar skönt efter en stark maträtt. 

Artiklar (1571)

Matskola

Filea apelsin

Vi visar hur du gör för att skalar och filear apelsinen på bästa sätt.

Så gör du!

Så skalar du granatäpple

Vi visar bästa sättet att få det mesta ur granatäpplet, utan kladd och förstörda kärnor!

Duka elegant!

Servettvikning diamant

Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.

Matskola

Skära ananas

Att skära ananas är enklare än du tror. Här visar vi hur du skär ananas som ett proffs!

Duka & dekorera

Servettvikning mussla

Här visar vi steg för steg hur du gör en snygg dukningen med servettvikningen musslan.

Duka & dekorera

Servettvikning näckros

Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.