Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt ananas med mynta och kokos

Fruktdesserter är både fräscht och gott: här har vi en exotisk variant med rostad kokos, stekt ananas, lime och mynta. Den som vill kan smaksätta med lite mörk rom.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta kokosen i en het stekpanna tills den får lite färg.
  2. Skala ananasen och skär den i klyftor. Skär bort den hårda stocken i mitten. Skär klyftorna i ca 3 cm stora bitar.
  3. Stek ananasen i smöret i en stekpanna. Strö på sockret och låt det smälta. Pressa limen, rör ner limesaften och dra pannan åt sidan.
  4. Plocka myntabladen.
  5. Servera ananasen med kokos, mynta och glass.

Tips

Smaksätt ev med mörk rom.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1 ananas
  • 3 msk smör (3 msk motsvarar 45 g)
  • 3 msk råsocker
  • 1 msk färskpressad limesaft (1 msk limesaft motsvarar saft från 1 lime)
  • 1 kruka mynta
  • 1/2 l vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2090 kJ / 498 kCal