Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Chokladterrine med ananassalsa

Chokladdesserter är svårslagna! Den här krämiga, men samtidigt luftiga, chokladterrinen är perfekt för alla kakaoälskare – kronan på verket utgörs av en pigg chili- och ananassalsa.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladterrine: Vispa grädden löst och låt stå framme. Vispa upp äggulorna med sockret till en slät smet.
  2. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret med honungen. Rör ner chokladen, låt den smälta och rör slätt. Rör i kakaon och rör slätt.
  3. Vänd ner äggulevispet i chokladen och därefter grädden lite i taget.
  4. Klä en avlång bakform ca 10x25 cm med plastfolie. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylskåp ca 1 dygn.
  5. Salsa: Skala ananasen, dela och skär bort den träiga mittdelen. Skär i tärningar.
  6. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  7. Koka upp vattnet med sockret och chilin. Vänd ner ananasen och låt stå i några minuter eller över natten. Strimla basilikan och vänd ner vid servering.
  8. Servera terrinen med salsan och dekorera gärna med lite basilika.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 15 bitar
Chakladterrine
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 200 g mörk bakchoklad
  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl kakao
Salsa
  • 1 ananas
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 2 msk vatten
  • 2 msk råsocker
  • 1/2 kruka basilika
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1118 kJ / 267 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer