Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het ananas- och mangosalsa

En salsa med ananas och mango förgyller vilken grillkväll som helst. Här smaksätter vi den på klassiskt vis med chili, lime och koriander, men även ett gäng salladslökar och frisk citronmeliss får vara med på ett hörn. Mums till allt grillat, inte minst ljust kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär ananasen i fina tärningar.
  2. Blanda samtliga ingredienser i en skål. Krydda med salt.
  3. Servera salsan till stekt eller grillat kött.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 250 g färsk ananas
  • 250 g fryst, tinad mango i tärningar
  • finrivet skal och färskpressad juice av 1/2 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 kruka finhackad citronmeliss
  • 1/2 kruka finhackad koriander
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 499 kJ / 119 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept