Hoppa till sidans innehåll

Ta fram den där påsen med svenska gröna ärtor från frysen, det är dags att göra ärthummus! Eller grönärtsguacamole eller kanske fransk wasabi? Inspireras av våra goda röror med gröna ärtor nedan, perfekt tillbehör till grillat. Mixa, ät och njut!

Stephanie Johansson

 • Ärt- och örthummus

  Hummus görs traditionellt på kikärter men här är kikärterna istället utbytta mot gröna ärtor och röran får därför en knallgrön fin färg. Servera som sidorätt till fisk eller som förrätt eller tilltugg.

  - Ärt- och örthummus

  Spara

 • Ärt- och pepparrotskräm

  Prova göra en egen röra med ärtor och pepparrot. Pepparrotskrämen är god att servera till det mesta, men speciellt till grillat och som topping på fiskburgaren.

  - Ärt- och pepparrotskräm

  Spara

 • Fransk wasabi

  Dijonstark överraskning! En riktigt god och färgsprakande grön röra. Den franska wasabin görs på gröna ärter och dijonsenap. Toppen till grillad fisk och grillade grönsaker.

  - Fransk wasabi

  Spara

 • Ärtkräm med bakad lök

  Gröna ärter mixade tillsammans med parmesan och ugnsbakad lök blir till en ljuvlig grön röra. Röran är god till bröd, som del i en varm eller kall sallad, eller som tillbehör på buffébordet.

  - Ärtkräm med bakad lök

  Spara

 • Halstrad lax med grönärtsguacamole

  Halstrad lax med grönärtsguacamole är ett urläckert recept där rejäla laxfiléer halstras och serveras med ugnsrostad sparrispotatis och färgsprakande grönärtsguacamole av gröna ärter, lök, paprika och olivolja. Matigt och supergott!

  - Halstrad lax med grönärtsguacamole

  Spara