Hoppa till sidans innehåll

Ta fram den där påsen med svenska gröna ärtor från frysen, det är dags att göra ärthummus! Eller grönärtsguacamole eller kanske fransk wasabi? Inspireras av våra goda röror med gröna ärtor nedan, perfekt tillbehör till grillat. Mixa, ät och njut!

Stephanie Johansson

  • Ärt- och örthummus

    Hummus görs traditionellt på kikärter men här är kikärterna istället utbytta mot gröna ärtor och röran får därför en knallgrön fin färg. Servera som sidorätt till fisk eller som förrätt eller tilltugg.

    - Ärt- och örthummus

    Spara

  • Ärt- och pepparrotskräm

    Prova göra en egen röra med ärtor och pepparrot. Pepparrotskrämen är god att servera till det mesta, men speciellt till grillat och som topping på fiskburgaren.

    - Ärt- och pepparrotskräm

    Spara

  • Fransk wasabi

    Dijonstark överraskning! En riktigt god och färgsprakande grön röra. Den franska wasabin görs på gröna ärter och dijonsenap. Toppen till grillad fisk och grillade grönsaker.

    - Fransk wasabi

    Spara

  • Ärtkräm med bakad lök

    Gröna ärter mixade tillsammans med parmesan och ugnsbakad lök blir till en ljuvlig grön röra. Röran är god till bröd, som del i en varm eller kall sallad, eller som tillbehör på buffébordet.

    - Ärtkräm med bakad lök

    Spara

  • Halstrad lax med grönärtsguacamole

    Halstrad lax med grönärtsguacamole är ett urläckert recept där rejäla laxfiléer halstras och serveras med ugnsrostad sparrispotatis och färgsprakande grönärtsguacamole av gröna ärter, lök, paprika och olivolja. Matigt och supergott!

    - Halstrad lax med grönärtsguacamole

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer