Ärt- och örthummus

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
0
Ärt- och örthummus

Hummus görs traditionellt på kikärter men här är kikärterna istället utbytta mot gröna ärtor och röran får därför en knallgrön fin färg. Servera som sidorätt till fisk eller som förrätt eller tilltugg.

Ärt- och örthummus

Ingredienser

4 portioner
4 dl frysta gröna ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl hackade örter (t ex. basilika, mynta och gräslök)
1/2 dl olivolja
1 tsk färskpressad citronsaft
salt
nymalen svartpeppar

Till servering

stekt eller rostat surdegsbröd
färskost
picklade grönsaker (gärna picklad rödlök)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat inkl tillbehör.
Energi1409 KJ / 336 kCal
Fett16 g
Salt1.86 g
Kolhydrater37 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Hummus på ett kick
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikahummus
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Uppiggande och ärtig hummus
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Betyg 1.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammkorv på vitlöksbaugette och myntahummus
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga