UNDER 15 MIN | Enkel

Ärt- och pepparrotskräm

Prova göra en egen röra med ärtor och pepparrot. Pepparrotskrämen är god att servera till det mesta, men speciellt till grillat och som topping på fiskburgaren.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv pepparroten.
  2. Mixa ärter, smetana, dijonsenap och pepparrot till en kräm i en matberedare. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl tinade ärter
  • 2 dl smetana
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 946 kJ / 226 kCal