Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad lax med grönärtsguacamole

Halstrad lax med grönärtsguacamole är ett urläckert recept där rejäla laxfiléer halstras och serveras med ugnsrostad sparrispotatis och färgsprakande grönärtsguacamole av gröna ärter, lök, paprika och olivolja. Matigt och supergott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och ställ in en ugnsplåt.
  2. Dela och blanda potatisen med hälften av olivoljan, krydda med salt och peppar.
  3. Häll ut potatisen på plåten och rosta den ca 15 minuter.
  4. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna och låt dem koka 2 minuter så de är tinade och varma.
  5. Mixa ärterna och resten av olivoljan till en grov puré i en matberedare eller med en stavmixer.
  6. Skala, hacka lök och vitlök.
  7. Dela, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Blanda lök- och paprikahacket med ärtpurén. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skär laxen i 8 skivor. Halstra dem i en het stekpanna med lite salt ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  9. Skär limen i klyftor och servera till laxen, potatisen, guacamole och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 250 g gröna ärter
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • ca 600 g laxfilé
  • 1 lime
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2395 kJ / 573 kCal