Halstrad lax med grönärtsguacamole
Halstrad lax med grönärtsguacamole är ett urläckert recept där rejäla laxfiléer halstras och serveras med ugnsrostad sparrispotatis och färgsprakande grönärtsguacamole av gröna ärter, lök, paprika och olivolja. Matigt och supergott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 msk olivolja
salt
peppar
250 g gröna ärtor
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
4 port laxfilé (á 140 g)
1 lime
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2645 KJ / 631 kCal
Fett28 g
Salt1.7 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Usch vad äckligt det blev.. smakade bara rödlök...
Felicia
2021-03-10Hej Felicia och Sebastian! Tack för era kommentarer. Vi har nu sett över receptet och minskat mängden lök och vitlök. Hoppas det smakar bättre nu. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-15Laxen och potatisen blev kanon men guacamolen tillagades efter exakt recept och resultatet blev en gulgrön röra med smak av rå rödlök och stark vitlök. Inte alls gott.
Sebastian
2021-02-04