Halstrad lax med grönärtsguacamole

22
2
Halstrad lax med grönärtsguacamole

Halstrad lax med grönärtsguacamole är ett urläckert recept där rejäla laxfiléer halstras och serveras med ugnsrostad sparrispotatis och färgsprakande grönärtsguacamole av gröna ärter, lök, paprika och olivolja. Matigt och supergott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2013

Halstrad lax med grönärtsguacamole

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
250 g
gröna ärtor
1/2
rödlök
1
vitlöksklyfta
1
röd paprika
4
port laxfilé (á 140 g)
1
lime
65 g
mangoldskott

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats mars 2021.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Felicia

2021-03-10

Usch vad äckligt det blev.. smakade bara rödlök...

Redaktionen ICAse

2021-03-15

Hej Felicia och Sebastian! Tack för era kommentarer. Vi har nu sett över receptet och minskat mängden lök och vitlök. Hoppas det smakar bättre nu. Hälsningar Ulrika

Sebastian

2021-02-04

Laxen och potatisen blev kanon men guacamolen tillagades efter exakt recept och resultatet blev en gulgrön röra med smak av rå rödlök och stark vitlök. Inte alls gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2645 KJ / 631 kCal
Fett 28 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept