UNDER 15 MIN | Medel

Fransk wasabi

Dijonstark överraskning! En riktigt god och färgsprakande grön röra. Den franska wasabin görs på gröna ärter och dijonsenap. Toppen till grillad fisk och grillade grönsaker.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ärterna 1–2 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet, men spara 1 dl att spä med.
  2. Mixa ärterna med vattnet, dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och salt till en slät kräm i en blender eller med stavmixer.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är baserat på 3 dl.

Tips

Ärtkrämen går bra att frysa.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 250 g små gröna ärter
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk olivolja
  • 1 - 2 krm vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1126 kJ / 268 kCal