Ärtkräm med bakad lök

5
0
Ärtkräm med bakad lök

Gröna ärter mixade tillsammans med parmesan och ugnsbakad lök blir till en ljuvlig grön röra. Röran är god till bröd, som del i en varm eller kall sallad, eller som tillbehör på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ärtkräm med bakad lök

Ingredienser

ca 2 dl
1 stor gul lök
250 g tinade frysta gröna ärtor
1 dl riven parmesan
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Till servering

mjukt bröd eller fröknäcke

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten.
Fri från gluten och laktos.
Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konsercerveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1649 KJ / 394 kCal
Fett 28 g
Salt 2.5 g
Kolhydrater 16 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden