Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Ärtkräm med bakad lök

Gröna ärter mixade tillsammans med parmesan och ugnsbakad lök blir till en ljuvlig grön röra. Röran är god till bröd, som del i en varm eller kall sallad, eller som tillbehör på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Linda in löken med skal i en bit aluminiumfolie och lägg in på gallret i mitten av ugnen ca 50 minuter tills den är helt mjuk. Låt svalna.
  3. Skala löken och lägg i en matberedare med ärter, parmesan, olivolja, salt och svartpeppar mixa till en röra.
  4. Till servering: Servera ärtkrämen som del i en buffé eller med bröd.

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten.
Fri från gluten och laktos.
Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konsercerveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: ca 2 dl
  • 1 stor gul lök
  • 250 g tinade frysta gröna ärter
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Till servering
  • mjukt bröd eller fröknäcke
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1649 kJ / 394 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer