Ärtkräm med bakad lök

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Ärtkräm med bakad lök

Gröna ärter mixade tillsammans med parmesan och ugnsbakad lök blir till en ljuvlig grön röra. Röran är god till bröd, som del i en varm eller kall sallad, eller som tillbehör på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ärtkräm med bakad lök

Ingredienser

ca 2 dl
1   stor gul lök
250 g  tinade frysta gröna ärtor
1 dl  riven parmesan
1/2 dl  olivolja
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

Till servering

mjukt bröd eller fröknäcke

För alla

Kontrollera noga innehållet i osten.
Fri från gluten och laktos.
Innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konsercerveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl exkl. bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1649 KJ / 394 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater16 g
Protein16 g

Testa liknande recept

Ärtpesto
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lasagne bianco med ärter och svamp
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk wasabi
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Betyg 3.8 av 5.
146 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskkarrépiccata med piffat avorioris
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga