Hoppa till sidans innehåll

Vi tycker att alla ska få uppleva en riktigt god italiensk pasta. Här är våra bästa tips för att lyckas att koka pasta som i Italien och riktigt goda pastarecept att njuta av. Buon Appetito!

Pastasugen? Här hittar du alla våra recept med pasta!

Koka pasta som i Italien – 3 enkla steg

 • Koka upp mycket vatten och salta. Häll i pastan och rör om så att pastan inte kokar ihop.

 • Koka pastan 1 minut kortare än vad det på paketet så blir det al dente. Vänd ner pastan i den varma såsen, låt bli varmt 1 minut.

 • Servera som i Italien – al dente och med sås och pasta väl blandat. Ringla din godaste olivolja över pastan och riv parmesan på toppen.

3 goda pastarecept

 • Smakrik pasta pomodoro

  En perfekt pasta att sno ihop när tiden inte räcker till. Krydda tomatsåsen generöst med garlic- och basil paste så har du en utomordentligt god och smakrik pastarätt på nolltid.

  - Smakrik pasta pomodoro

  Spara

 • Pasta med köttbullar i tomatsås

  Låt Italien komma hem på middag i form av dessa köttbullar i tomatsås som såklart serveras tillsammans med pasta. Ät rätten med krispig broccoli och en sallad på ruccola och krämig mozzarella, som du likagärna kan dra isär med händerna som att skiva den. Smaklig spis!

  - Pasta med köttbullar i tomatsås

  Spara

 • Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella

  Denna rätt tar dig till en liten bakgata i Italien! Trots att ”arrabiatta” betyder arg på italienska, blir du raka motsatsen av att äta denna kryddiga pastarätt som serveras ihop med krämig mozarella. Sockerärtorna, tomater och ruccola adderar ytterligare smak. Pasto gustoso!

  - Pasta arrabbiata med kronärtskocka och mozzarella

  Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer