Hoppa till sidans innehåll

När man tänker på det asiatiska köket är det främst de färska råvarorna som dominerar på tallriken - men glöm inte bort nudlarna.

Nudelskola i samarbete med Santa Maria, september 2016

Alltid med massor av färgstarka, krispiga grönsaker till. Och smaker som rör sig mellan syrligt, sött, salt och olika grader av hetta. Lagom mycket proteiner, lite fett och rikligt med fibrer, kolhydrater och vitaminer. Visst är det gott med asiatisk mat! Här guidar vi dig rätt bland urvalet av nudlar som passar till.

 • Vetenudlar (Wheat Noodles)

  Vetenudlar (Wheat Noodles)

  Bra till rätter med kokosmjölk
  Vetenudlar behåller sin goda, matiga konsistens samtidigt som de drar åt sig lagom mycket sås för ett supergott resultat.

  › Grön curry med kyckling

 • Ramen nudlar (Ramen Noodles)

  Ramen nudlar (Ramen Noodles)

  Självklart val för soppa
  Nudlarna behåller sitt tuggmotstånd i den varma buljongen. Namnet kommer från den trendiga japanska ramensoppan, som du nu enkelt lagar till hemma.

  › Ramensoppa med kyckling

 • Äggnudlar (Egg Noodles)

  Äggnudlar (Egg Noodles)

  Favorit i wokrätter
  Äggnudlar tål hög värme och har en fyllig smak som lyfter dina wokrätter. Nudlarnas långa och fasta form gör att de inte klibbar ihop och blandas lätt med övriga ingredienser.

  › Wokad kyckling med cashewnötter

 • Risnudlar (Rice noodles)

  Risnudlar (Rice noodles)

  Klassikern i Pad Thai
  Risnudlar passar i alla wokrätter. Med lagom tuggmotstånd och förmåga att suga upp den goda såsen, ger de ett imponerande resultat. Dessutom är de naturligt glutenfria!

  › Pad Thai

 • Glasnudlar (Glass noodles)

  Glasnudlar (Glass noodles)

  Det bästa valet för sallad
  Glasnudlar har en härligt fast konsistens. De kan serveras både varma och kalla, gärna tillsammans med krispiga grönsaker. De är gjorda av bland annat mungbönor och är glutenfria.

  › Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer