Ramen med kryddig fläskfärs

122
20
Ramen med kryddig fläskfärs

Ramensoppa är både värmande och mättande. Prova vårt recept på japansk tantanmen ramen med ramennudlar och kryddigt stekt fläskfärs i en buljong med smak av sesam och chili. Som topping: ägg, pak choi, salladslök och ingefära.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ramen med kryddig fläskfärs

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
12 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
300 g fläskfärs
2 msk neutral olja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 - 3 msk sambal badjak eller sambal oelek
4 msk japansk soja
2 msk finstrimlad ingefära
2 strimlade salladslökar
200 g ramennudlar
1 förp pak choi (à 250 g)
3 msk vit misopasta
3 msk tahini (sesampasta)
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och misopastan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Den här maträtten är het i smaken. Smaka gärna av med sambal oelek/sambal badjak för lagom hetta om du inte gillar stark mat.

Vad tyckte du om receptet?

122

Kommentarer

Helen

2022-07-16

Riktigt gott, vi byter ut fläskfärs till nötfärs och den funkar kanon

Tor

2022-02-20

Godare än på restaurangerna!!!

Carolina

2022-01-19

Låter jättegott! Om man inte äter fläsk - vilken typ av färs skulle ni föreslå att man byter till?