UNDER 45 MIN | Medel

Ramen med kryddig fläskfärs

Ramensoppa är både värmande och mättande. Prova vårt recept på japansk tantanmen ramen med ramennudlar och kryddigt stekt fläskfärs i en buljong med smak av sesam och chili. Som topping: ägg, pak choi, salladslök och ingefära.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen. Spola kallt, skala och halvera.
  2. Koka upp vatten och buljongtärningar och låt sjuda.
  3. Stek färsen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt. Hacka vitlöken. Tillsätt vitlök, hälften av sambal och sojan till färsen.  Låt fräsa någon minut.
  4. Strimla ingefära och salladslökar.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Dela pak choi längsmed och låt koka med de sista 30 sekunderna. Häll av och fördela nudlar och pak choi i skålar.
  6. Vispa ihop buljongen med miso, tahini och resten av sojan och sambal. Häll buljongen över nudlarna. Toppa med färs, ägg, ingefära och salladslök och gärna rostade sesamfrön.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och misopastan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Tips

Den här maträtten är het i smaken. Smaka gärna av med sambal oelek/sambal badjak för lagom hetta om du inte gillar stark mat.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 12 dl vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 300 g fläskfärs
  • 2 msk neutral olja
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 - 3 msk sambal badjak eller sambal oelek
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 2 strimlade salladslökar
  • 200 g ramennudlar
  • 1 förp pak choi (à 250 g)
  • 3 msk vit misopasta
  • 3 msk tahini (sesampasta)
  • ev rostade sesamfrön