Ramen med kryddig fläskfärs
Ramensoppa är både värmande och mättande. Prova vårt recept på japansk tantanmen ramen med ramennudlar och kryddigt stekt fläskfärs i en buljong med smak av sesam och chili. Som topping: ägg, pak choi, salladslök och ingefära.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
12 dl vatten
2 kycklingbuljongtärningar
300 g fläskfärs
2 msk neutral olja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 - 3 msk sambal badjak eller sambal oelek
4 msk japansk soja
2 msk finstrimlad ingefära
2 strimlade salladslökar
200 g ramennudlar
1 förp pak choi (à 250 g)
3 msk vit misopasta
3 msk tahini (sesampasta)
rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2781 KJ / 665 kCal
Fett38 g
Salt9 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hoppade över ingefäran och bytte ut sambal mot Toban Djan och avslutade med en klick "ground chili & garlic oil" för lite extra hetta, mums! En perfekt vardagsmiddag fylld med smaker och umami på under 20 min, fantastiskt!
Cecilia
2024-01-24Riktigt gott. Kanske drar ner lite på tahinin nästa gång. Ramennudlarna var slut på Ica så tog Udon istället. Även Pak choin var slut så tog några nävar babyspenat och ruccola istället. Funkade alldeles utmärkt. Det här gör vi igen.
Jill
2023-11-16Jättegott! Egentligen är jag inte så förtjust i varken de asiatiska köket eller japanska men detta var 5/5
Petra
2023-03-16