Ramen med kryddig fläskfärs

74
14
Ramen med kryddig fläskfärs

Ramensoppa är både värmande och mättande. Prova vårt recept på japansk tantanmen ramen med ramennudlar och kryddigt stekt fläskfärs i en buljong med smak av sesam och chili. Som topping: ägg, pak choi, salladslök och ingefära.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ramen med kryddig fläskfärs

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
12 dl
vatten
2
kycklingbuljongtärningar
300 g
fläskfärs
2 msk
neutral olja
2
finhackade vitlöksklyftor
2 - 3 msk
sambal badjak eller sambal oelek
4 msk
japansk soja
2 msk
finstrimlad ingefära
2
strimlade salladslökar
200 g
ramennudlar
1
förp pak choi (à 250 g)
3 msk
vit misopasta
3 msk
tahini (sesampasta)
-
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och misopastan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Den här maträtten är het i smaken. Smaka gärna av med sambal oelek/sambal badjak för lagom hetta om du inte gillar stark mat.

Vad tyckte du om receptet?

74

Kommentarer

Filip

2021-07-03

Detta är så sjukt gott. Bodde ett år i Japan och älskade det som heter tantan-men, detta är det närmaste jag kommit i Sverige. Lätt 5/5

Magnus

2021-06-12

Kan man skippa ingefäran då sambon har lätt allergi mot ingefära?

Kim

2021-05-06

Jättegott och kommer definitivt göras igen! 5/5

Testa liknande recept