Ramen med kryddig fläskfärs

64
11
Ramen med kryddig fläskfärs

Ramensoppa är både värmande och mättande. Prova vårt recept på japansk tantanmen ramen med ramennudlar och kryddigt stekt fläskfärs i en buljong med smak av sesam och chili. Som topping: ägg, pak choi, salladslök och ingefära.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Ramen med kryddig fläskfärs

Ingredienser

4 portioner
4
ägg
12 dl
vatten
2
kycklingbuljongtärningar
300 g
fläskfärs
2 msk
neutral olja
2
finhackade vitlöksklyftor
2 - 3 msk
sambal badjak eller sambal oelek
4 msk
japansk soja
2 msk
finstrimlad ingefära
2
strimlade salladslökar
200 g
ramennudlar
1
förp pak choi (à 250 g)
3 msk
vit misopasta
3 msk
tahini (sesampasta)
-
rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och misopastan.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Tips

Den här maträtten är het i smaken. Smaka gärna av med sambal oelek/sambal badjak för lagom hetta om du inte gillar stark mat.

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Charlotte

2021-03-23

Jätte god, en favorit hemma hos oss. Härliga smaker och den är lätt och snabb att göra.

Josefin

2020-11-21

Underbart god, har gjort den flera ggr!

Sara

2020-03-20

Super gott! Har gjort den 2 gånger redan, med och utan tahini. Den blir inte lika stark när man lägger till tahini, men vi har använt mindre sambal oelek än det står på receptet. Böngroddar passar bra till soppan också.

Testa liknande recept