Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten, koka i 7 minuter och låt dem svalna tills de går att skala. Äggen ska inte bli kalla.
  2. Tillaga nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, häll av vattnet och skölj dem kallt. 
  3. Hacka ingefäran och vitlöksklyftorna fint.
  4. Koka upp buljongen med ingefära, vitlök, stjärnanis, piri piri och råsocker. 
  5. Skiva under tiden fläsket i tunna skivor och stek i en stekpanna på medelstark värme tills fläsket är knaprigt. Skär sedan varje skiva i två delar.
  6. Fördela nudlar, en ägghalva, böngroddar och spenat i djupa portions skålar. 
  7. Blanda i risvinäger och soja i buljongen och fördela den i varje skål. 
  8. Toppa varje skål med fläsk och fint skivad salladslök. Servera genast!

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen. Byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 100 g ramennudlar
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l kycklingbuljong (tärning och vatten)
  • 2 st stjärnanis
  • 1 st piri-piri (eller färsk röd chili)
  • 2 tsk råsocker
  • 300 g färskt sidfläsk
  • 150 g böngroddar
  • 200 g babyspenat
  • 2 msk risvinäger
  • 4 msk mörk tamarisoja
  • 4 skivade salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer