Ramensoppa med fläsk och ägg

70
9
Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.

Ramensoppa med fläsk och ägg

Ingredienser

4 portioner
2 ägg
100 g ramennudlar
2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 l kycklingbuljong (tärning och vatten)
2 st stjärnanis
1 st piri-piri (eller färsk röd chili)
2 tsk råsocker
300 g färskt sidfläsk
150 g böngroddar
200 g babyspenat
2 msk risvinäger
4 msk mörk tamarisoja
4 skivade salladslökar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen. Byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Fabronia

2022-08-21

Förvånansvärt gott!! Älskade balansen mellan det syrliga och salta!!

Linda

2022-02-09

Super gott! Men använde inte stjärnanis .

Karin

2021-01-26

Min nya favorit!! Supergott!!!