Ramensoppa med fläsk och ägg
Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
100 g ramennudlar
2 msk färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 l kycklingbuljong (tärning och vatten)
2 st stjärnanis
1 st piri-piri (eller färsk röd chili)
2 tsk råsocker
300 g färskt sidfläsk
150 g böngroddar
200 g babyspenat
2 msk risvinäger
4 msk mörk tamarisoja
4 skivade salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Helt klar gott! Mycket goda smaker i en fin balans och otroligt mättande
Carolina
2024-05-08Gott!
Anette
2024-02-10Supergott. Brukar variera ibland med annat grönt och med halloumi.
Jessica
2023-08-02