Ramensoppa med fläsk och ägg

52
7
Ramensoppa med fläsk och ägg

Ramen är en japansk klassiker och en riktig höjdare! I det här receptet serveras ramensoppan med knaprigt fläsk och kokt ägg. Ramennudlar är långa och tunna och behåller sin fina fasthet och smak i en varm buljong.

Skriv ut
Ramensoppa med fläsk och ägg

Ingredienser

4 portioner
2
ägg
100 g
ramennudlar
2 msk
färsk ingefära
2
vitlöksklyftor
1 l
kycklingbuljong (tärning och vatten)
2 st
stjärnanis
1 st
piri-piri (eller färsk röd chili)
2 tsk
råsocker
300 g
färskt sidfläsk
150 g
böngroddar
200 g
babyspenat
2 msk
risvinäger
4 msk
mörk tamarisoja
4
skivade salladslökar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: uteslut äggen. Byt ramennudlar mot ris- eller glasnudlar.Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Karin

2021-01-26

Min nya favorit!! Supergott!!!

Hanna

2021-01-09

Det var jätte gott

Alexandra

2020-12-24

Personligen så tyckte jag inte riktigt om smaken av buljongen, tror att kombon ingefära och stjärnanis inte riktigt var min grej bara, men tycker man om den smaken så är det säkert jättegott! Uppskattade dock konceptet med alla tillbehör och spenaten blev supergod med fläsket!

Testa liknande recept