Nudlar med kyckling i grön curry

35
12
Nudlar med kyckling i grön curry

En god vardagsrätt med smaker från Asien. Risnudlar får sällskap av kyckling och krispiga grönsaker som alltsammans tar smak av kokosmjölk kryddad med grön currypaste. Servera med jordnötter, rostad lök, koriander och lime.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Nudlar med kyckling i grön curry

Ingredienser

4 portioner
2
vitlöksklyftor
1
citrongrässtjälk
450 g
kycklinglårfilé
2 msk
olja
1 - 2 msk
grön currypaste
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk
asiatisk fisksås eller japansk soja
1
zucchini (à ca 350 g)
250 g
färska haricots verts (bönor) eller sockerärtor
270 g
breda risnudlar
-
salt

Till servering

1/2 dl
hackade jordnötter
1/2 dl
rostad lök
1
kruka koriander
-
limeklyftor

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.

Gör så här

Tips

Det går bra att använda frysta bönor.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Janet

2021-09-16

Super bra och enkelt

Charlotta

2021-09-16

Gott men lite för starkt. Nästa gång blir det lite mindre mängd currypasta.

Lene

2021-09-13

Super gott! Men rekommenderar att lägga i citrongräset i större bitar. Strimlorna blev väldigt träiga. Kommer att laga rätten många gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 3075 KJ / 737 kCal
Fett 36 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept