Nudlar med kyckling i grön curry
En god vardagsrätt med smaker från Asien. Risnudlar får sällskap av kyckling och krispiga grönsaker som alltsammans tar smak av kokosmjölk kryddad med grön currypaste. Servera med jordnötter, rostad lök, koriander och lime.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 citrongrässtjälk
450 g kycklinglårfilé
2 msk olja
1 - 2 msk grön currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
2 msk asiatisk fisksås eller japansk soja
1 zucchini (à ca 350 g)
250 g färska haricots verts (bönor) eller sockerärtor
270 g breda risnudlar
salt
Till servering
1/2 dl hackade jordnötter
1/2 dl rostad lök
1 kruka koriander
limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3075 KJ / 737 kCal
Fett36 g
Salt3.3 g
Kolhydrater69 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snart 3åringen åt med stor aptit, dvs bra betyg! Minskade lite på grön curry och citrongräs, ökade vitlök och ingen koriander och körde nötterna på sidan om.
Armida
2024-11-12Jättegod även utan koriander som jag inte tycker om.
Maria
2022-11-30Super bra och enkelt
Janet
2021-09-16