UNDER 45 MIN | Medel

Wok med glasnudlar och kål

En fräsch vegansk wokrätt med glasnudlar och härliga gröna grönsaker som broccoli, spetskål och bladspenat som får smak av ingefära och soja. Krispiga cashewnötter blir pricken över i!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kålen i grova bitar. Skär broccolin i mindre buketter. Skala och strimla löken.
  3. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna. Stek kål, broccoli och nötter i olja på hög värme tills de får färg men fortfarande har kvar krisp. 
  4. Finhacka ingefäran. Tillsätt lök, soja, vinäger och ingefära och fräs ytterligare någon minut. Vänd ner spenat och nudlar och servera direkt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g glasnudlar
  • 400 g spetskål
  • 250 g broccoli
  • 1 gul lök
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • 4 msk neutral rapsolja
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 påsar bladspenat (à 65 g)