Krispig tofu bowl med nudlar och svamp

8
1 Klimatsmart
Krispig tofu bowl med nudlar och svamp

En bowl med krispig tofu, nudlar, svamp, spenat, strimlad rödkål och smakrik goma dare-sås med tahini är perfekt som fräsch vegetarisk lunch eller middag. Välj själv vilka nudlar du vill använda, till exempel sobanudlar eller glasnudlar!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Krispig tofu bowl med nudlar och svamp

Ingredienser

4 portioner

Goma dare-sås

1 1/2 dl
tahini
1 1/2 dl
mortlade sesamfrön
3/4 dl
vatten
3 msk
mirin
4 1/2 msk
japansk soja
3/4 dl
färskpressad citronjuice
2 krm
chilipulver
200 g
nudlar (t ex soba- eller glasnudlar)
1 msk
rapsolja
200 g
färsk spenat
-
salt
100 g
rödkål
250 g
svamp (t ex portabello, champinjon, ostronskivling)
1 msk
rapsolja (till stekning av svamp)
1
förp fast tofu eller silkestofu (à ca 270 g)
1 dl
majsstärkelse
2 msk
rapsolja (till stekning av tofu)
2
strimlade noriark (torkade sjögräsark)
2 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria nudlar eller välj glasnudlar.

Gör så här

Tips

Har du inte mirin? Blanda lika delar socker och risvinäger och använd det istället.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Elin

1/31/2021

Konstigt recept. Inte särskilt gott med kalla nudlar heller. Såsen var i konsistens som jordnötssmör och det blev mest kladdigt och torrt. Och kallt. Rödkålen var god...

Näringsvärde per portion

Energi 3573 KJ / 854 kCal
Fett 49 g
Salt 4 g
Kolhydrater 76 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept