Krispig tofu bowl med nudlar och svamp
En bowl med krispig tofu, nudlar, svamp, spenat, strimlad rödkål och smakrik goma dare-sås med tahini är perfekt som fräsch vegetarisk lunch eller middag. Välj själv vilka nudlar du vill använda, till exempel sobanudlar eller glasnudlar!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
Goma dare-sås
1 1/2 dl tahini
1 1/2 dl mortlade sesamfrön
3/4 dl vatten
3 msk mirin
4 1/2 msk japansk soja
3/4 dl färskpressad citronjuice
2 krm chilipulver
200 g nudlar (t ex soba- eller glasnudlar)
1 msk rapsolja
200 g färsk spenat
salt
100 g rödkål
250 g svamp (t ex portabello, champinjon, ostronskivling)
1 msk rapsolja (till stekning av svamp)
1 förp fast tofu eller silkestofu (à ca 270 g)
1 dl majsstärkelse
2 msk rapsolja (till stekning av tofu)
2 strimlade noriark (torkade sjögräsark)
2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3573 KJ / 854 kCal
Fett49 g
Salt4 g
Kolhydrater76 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Jag blandade i lite soya, sesamolja, sesamfrö och koriander med rödkålen och det blev svingott tillsammans! Åt även nudlarna och spenaten ljumna istället för kalla.
Anna
2021-09-17Konstigt recept. Inte särskilt gott med kalla nudlar heller. Såsen var i konsistens som jordnötssmör och det blev mest kladdigt och torrt. Och kallt. Rödkålen var god...
Elin
2021-01-31