Koreansk Bulgogi är superenkelt att laga och festligt att servera! Fint och färgglatt med kött som serveras i fräscha salladsblad och toppas med sprakande röd chili.

Matskola i samarbete med Santa Maria, september 2016

Sugen på asiatiskt? Här hittar du massor av smarriga recept från Santa Maria.

Bulgogi - gör så här

  • Sallad

    Plocka och skölj hjärtsalladsblad, låt dem sedan droppa av på ett papper.

  • Ris

    Tillaga riset enligt anvisningarna på förpackningen.

  • Köttet

    Skiva entrecôte i tunna strimlor.

  • Kryddmix bulgogi

    Blanda Santa Maria bulgogikryddmix med olja och vatten till en tjock marinad. Lägg i köttet och låt det marinera i 10 minuter.

  • Woka köttet

    Hetta upp en wok eller stekpanna med lite olja och woka/stek köttbitarna snabbt tills de fått en fin yta.

  • Montera

    Lägg ris och kött i ett salladsblad. Toppa med srirachasås, korianderblad, rödkål och finhackad chili.