Bulgogi på kyckling

64
9
Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bulgogi på kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbulgogi

600 g kycklinglårfilé
1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 rivna vitlöksklyftor

Rädissallad

1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
4 port ris

Koreansk chiliaioli

1 dl majonnäs
1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta

Till servering

salladsblad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Jan

2021-12-08

vilka härliga smaker tillsammans. måste bara smakas.

Ingrid

2021-02-23

Toppengott! Lade till, precis som någon föreslog, marinerade böngroddar.

Carola

2021-02-22

Vansinnesgott! Top-notch!