ÖVER 60 MIN | Medel

Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kycklingbulgogi: Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Rör ihop övriga ingredienser och blanda ner kycklingen. Låt marinera i minst 20 minuter eller gärna över natten i kylen.
  2. Rädissallad: Ansa och skölj rädisorna. Skiva tunt, gärna på mandolin. Skiva salladslöken tunt. Blanda risvinäger och socker tills sockret löses upp. Blanda med rädisor och salladslök och låt stå 15 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Chiliaioli: Rör ihop alla ingredienser.
  5. Stek kycklingen tills den är gyllene och genomstekt.
  6. Till servering: Fyll salladsblad med kyckling, rädissallad och chiliaioli. Servera med ris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Receptet är framtaget av Jennie Walldén.

Ingredienser

Portioner: 4
Kycklingbulgogi
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk sesamolja
  • 3 rivna vitlöksklyftor
Rädissallad
  • 1 knippe rädisor (à ca 300 g)
  • 2 salladslökar
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 4 port ris
Koreansk chiliaioli
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
Till servering
  • salladsblad