Bulgogi på kyckling
Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbulgogi
600 g kycklinglårfilé
1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 rivna vitlöksklyftor
Rädissallad
1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)
Koreansk chiliaioli
1 dl majonnäs
1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta
Till servering
salladsblad
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt gott!!!
Christina
2024-01-04På bilden ser det ut som sushiris, men i receptet står det bara ris. Vad är att föredra? Mvh Elin
Elin
2023-09-17Hej Elin! Tack för din fråga. Vi rekommenderar jasmin- eller sushiris. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29En höjdare! Se bara till att servera med rikligt med sallad för att balansera den fylliga smaken av gochujang. Jag måste testa detta med lax snarast.
David
2023-05-02