Bulgogi på kyckling

27
8
Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bulgogi på kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbulgogi

600 g
kycklinglårfilé
1 msk
gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk
japansk soja
2 msk
strösocker
1 msk
sesamolja
3
rivna vitlöksklyftor

Rädissallad

1
knippe rädisor (à ca 300 g)
2
salladslökar
2 msk
risvinäger
1 msk
strösocker
4
port ris

Koreansk chiliaioli

1 dl
majonnäs
1/2 msk
gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk
sesamolja
1
riven vitlöksklyfta

Till servering

salladsblad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Ingrid

2/23/2021

Toppengott! Lade till, precis som någon föreslog, marinerade böngroddar.

Carola

2/22/2021

Vansinnesgott! Top-notch!

Susanne

2/20/2021

Fantastiskt gott. Vi la till lite sesamfrö annars helt efter receptet. Kommer att lagas fler gånger.

Testa liknande recept