Bulgogi på kyckling

Betyg 4.8 av 5.
89 personer har röstat
13
Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bulgogi på kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbulgogi

600 g kycklinglårfilé
1 msk gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk japansk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
3 rivna vitlöksklyftor

Rädissallad

1 knippe rädisor (à ca 300 g)
2 salladslökar
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
4 port ris (gärna jasmin- eller sushiris)

Koreansk chiliaioli

1 dl majonnäs
1/2 msk gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk sesamolja
1 riven vitlöksklyfta

Till servering

salladsblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
89 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt lätt att tillaga, använde färdigstrimlad kycklingfilé VÄLDIGT GOTT!

Lena

2024-08-20

Fantastiskt gott!!!

Christina

2024-01-04

På bilden ser det ut som sushiris, men i receptet står det bara ris. Vad är att föredra? Mvh Elin

Elin

2023-09-17

Hej Elin! Tack för din fråga. Vi rekommenderar jasmin- eller sushiris. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-29

Testa liknande recept

Kimchidipp
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korean fried chicken
Betyg 4.5 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polkabetor i sojavinägrett
Betyg 3.2 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreansk gurksallad
Betyg 3.5 av 5.
81 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Koreanska pannkakor
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bibimbap med svamp
Betyg 4.7 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga