Bulgogi på kyckling

Betyg 4.7 av 5.
74 personer har röstat
10
Bulgogi på kyckling

Laga en variant av koreansk bulgogi på kyckling, även kallad ssam dak bulgogi, där kyckling får smak av en härlig marinad med soja, sesamolja och gochujang och serveras på salladsblad med krispig rädissallad, krämig chiliaioli och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Bulgogi på kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbulgogi

600 g  kycklinglårfilé
1 msk  gochujang (eller 2 tsk sriracha och 1 tsk misopasta, för 4 port)
4 msk  japansk soja
2 msk  strösocker
1 msk  sesamolja
3   rivna vitlöksklyftor

Rädissallad

1   knippe rädisor (à ca 300 g)
2   salladslökar
2 msk  risvinäger
1 msk  strösocker
4   port ris

Koreansk chiliaioli

1 dl  majonnäs
1/2 msk  gochujang (eller 1/2 msk sriracha och 1 tsk honung)
1 tsk  sesamolja
1   riven vitlöksklyfta

Till servering

salladsblad

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och gochujang.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

En höjdare! Se bara till att servera med rikligt med sallad för att balansera den fylliga smaken av gochujang. Jag måste testa detta med lax snarast.

David

2023-05-02

vilka härliga smaker tillsammans. måste bara smakas.

Jan

2021-12-08

Toppengott! Lade till, precis som någon föreslog, marinerade böngroddar.

Ingrid

2021-02-23

Testa liknande recept

Kimchidipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Korean fried chicken
Betyg 4.5 av 5.
77 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk gurksallad
Betyg 3.4 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snabb kimchi
Betyg 4.5 av 5.
42 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreanska pannkakor
Betyg 4.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bibimbap
Betyg 4.7 av 5.
85 personer har röstat
Under 45 min att tillaga