När man rimmar tränger smakerna in på djupet i köttet och köttet upplevs också som saftigare. Att rimma kött kräver lite planering, men det är enkelt och väl värt!

I samarbete med Kronfågel
Vill du ha tips på hur du gör lagen och vad du kan använda för kött? Utforska alla våra recept att rimma här! 

Så här rimmar du:

  • Blanda lagen

    Blanda rimlagen bestående av 1 liter äppeljuice/äppelmust, 2 1/2 msk salt och cirka 10 lätt krossade svartpepparkorn tills saltet löser sig.

  • Rimma kyckligen

    Lägg i kycklingfilén i rimlagen och rimma i 6-8 timmar i kylen.

  • Torka torrt

    Torka av kycklingen med hushållspapper och se till att den är ordentligt torr innan du penslar med olja, pepprar och lägger på grillen.

  • Grilla över direkt värme

    Grilla kycklingen över direkt värme så att den får en fin grillyta.

  • Därefter på indirekt värme

    Flytta sedan över kycklingen till den sidan med indirekt värme. Sätt i en termoteter och grilla tills kycklingen har en innertemperatur på 72˚C.