Hoppa till sidans innehåll

Att helsteka kyckling är ett roligt sätt att servera middagen på. Det du behöver är en ugnssäker form och en ugnstermometer för bästa resultat. Förgrilla kycklingen i ugnen innan du smörjer på smörblandningen, sätt termometern intill lårbenet och avsluta i ugnen tills kycklingen nått rätt temperatur.

Här finns alla våra goda recept på kyckling! Smaklig måltid.

 

Helstekt kyckling - så gör du

  • Salta

    Lägg kycklingen i en ugnsform och salta och peppra rikligt.

  • In i ugnen

    Ställ in kycklingen i ugnen:

    Grader: 200
    Antal minuter: cirka 10

  • Pensla

    Ta ut kycklingen och pensla med en soja- och smörblandning.

  • In i ugnen igen

    Innan du stoppar in kycklingen i ugnen igen för andra gången, använd en termoteter. Den ska sitta intill lårbenet på kycklingen.

    Grader: 175
    Innertemperatur: 82

  • Vila för saftigare kött

    Ta ut kycklingen när den uppnått rätt temperatur och vänd den upp och ner och låt den vila. På så sätt blir köttet saftigare.

  • Servera

    Filéa först upp kycklingen enligt instruktionerna från filmen och lägg upp på ett snyggt serveringsfat.