Bild laddas
Matskola!

Stycka kyckling

Lär dig stycka en kyckling på 4 minuter! Det är enklare än vad du tror. Det enda du behöver är en riktigt vass kniv, det rätta handlaget och en rå kyckling såklart. Här nedanför ges en steg-för-steg beskrivning.
Tips: alla våra smarriga recept med kyckling.

Så styckar du kyckling

Här hjälper vi dig stycka kycklingen steg för steg. Lycka till!

  1. 1. Kniven är A och O

    Tänk på att använda en mycker vass kniv. Gärna en tunnbladig, dvs. inte är fullt lika bred som en vanlig kockkniv, och som har viss flexibilitet.
     

  2. 2. Använd knivens topp

    När man styckar använder man ca 2-3 cm av knovens topp - det räcker för att få till de snitt som är nödvändiga.
     

  3. 3. Lätta snitt

    Börja med två lätta snitt intill respektive lår. Snitten lägger du med lätt hand i skinnet.
     

  4. 4. Skär bort klubban

    Vrid upp lårbenet så att den lilla kulan på lårbenet tittar fram. Skär igenom skinnet så nära benet som möjligt tills du har frilagt den första kyklingklubban. Upprepa på samma sätt på andra sidan.
     

  5. 5. Skär bort vingarna

    Börja med att skära bort vingen. Räta ut vingen, sätt kniven precis i leden och skär rakt igenom. Upprepa på andra sidan.
     

  6. 6. Skär ut filéerna

    Spänn upp skinnet på kycklingen. Känn efter var bröstbenet sitter och lägg snittet diagonalt över bröstbenet. Vinkla kniven lite snett nedåt och följ benet. Öppna upp och skär snitt i omgångar tills du fått loss det ena bröstet. Följ benet hela tiden. Upprepa på andra sidan.
     

  7. 7. Dela klubban i lår och ben

    Sätt kniven i leden och skär rakt igenom. Flytta runt kniven lite om du stöter på patrull och inte kan skära igenom.
     

  8. 8. Skrovet

    Släng inte skrovet. Dest mesta av smaken sitter fantiskt i skinnet och benen. Fantastiskt got att göra buljong på!

Goda kycklingrecept:

Storkok!

Kyckling i matlåda

Goda recept med kyckling som inte bara passar som matlåda utan även går att tillaga i matlådan.
Bild laddas
Matskola

Rimma kyckling och kött

Lär dig att rimma kyckling och kött för djupare smak och saftigare kött!
Bild laddas
Variera mera

Upptäck kycklingfärs

Kycklingfärs är mer hälsosam och klimatsmart än vanlig köttfärs. Så lyckas du!
Bild laddas
Godare & mörare kött!

Innertemperatur

Här hittar du den perfekta innertemperatur för just din köttdetalj.
Bild laddas
Rätt sås till grillen!

Enkla grillsåser

Vi har listat 10 enkla recept på grillsåser, perfekt till varma sommarkvällar!
Bild laddas
Påskpyssel!

Så gör du chokladägg!

Här visar vi hur du gör chokladägg, steg för steg.
Bild laddas
Så lyckas du!

Tillaga den perfekta lammsteken

Lisa Lemke guidar dig i hur du tillagar perfekta lammsteken och ger de bästa tipsen.
Bild laddas
Tips till påsk!

Färga ägg naturligt

Vilka råvaror i ditt kylskåp kan du använda för att färga påskäggen i vackra färger?
Bild laddas
Matskola

Godaste friterade kycklingen

Steg för steg hur du får till den bästa friterade kycklingen.
Bild laddas