Helstekt Bosarpkyckling fylld med ingefära och äpple

5
1
Helstekt Bosarpkyckling fylld med ingefära och äpple

Det kräver lite tid men en helstekt Bosarpkyckling är väl värt väntan. Här får din ugnsstekta kyckling en härlig stuffing med smak av ingefära, lök, äpple och timjan. Resultatet blir saftigt och smakrikt. Perfekt till julbordet eller en lyxig söndagsmiddag.

Skriv ut
Helstekt Bosarpkyckling fylld med ingefära och äpple

Ingredienser

6 portioner
2 msk
riven färsk ingefära
1
gul lök
1
rött äpple
1/2
kruka timjan
3 msk
olivolja
1
hel kyckling à 1,5-2kg (gärna Bosarpkyckling)
-
salt
-
peppar
3 dl
vatten
3 dl
grädde
2 tsk
majsstärkelse

Till servering

rostad potatis
grönkålssallad (se länk i steg 9 för tips på recept)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknad exkl serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Magnus

2019-02-19

Kanon! Jag gjorde lite annorlunda. Stoppade den med ingefära, cest från en Kaffir och delade den på hälften, korriander, vitlök och lök. Till såsen använde jag sen kycklingfond och honung.

Näringsvärde per portion

Energi 3445 KJ / 823 kCal
Fett 62 g
Salt 2 g
Kolhydrater 7 g
Protein 60 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept