Helstekt Bosarpkyckling fylld med ingefära och äpple

Det kräver lite tid men en helstekt Bosarpkyckling är väl värt väntan. Här får din ugnsstekta kyckling en härlig stuffing med smak av ingefära, lök, äpple och timjan. Resultatet blir saftigt och smakrikt. Perfekt till julbordet eller en lyxig söndagsmiddag.

Ingredienser
6 portioner
2 msk riven färsk ingefära
1 gul lök
1 rött äpple
1/2 kruka timjan
3 msk olivolja
1 hel kyckling à 1,5-2kg (gärna Bosarpkyckling)
salt
peppar
3 dl vatten
3 dl grädde
2 tsk majsstärkelse
Till servering
rostad potatis
grönkålssallad (se länk i steg 9 för tips på recept)
Gör så här
00:20:00
01:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknad exkl serveringsförslag.
Energi3445 KJ / 823 kCal
Fett62 g
Salt2 g
Kolhydrater7 g
Protein60 g
Kommentarer
Kycklingen blev god och saftig! Vi hade en liten kyckling och körde vidare på 200 C i 1 h 15 min efter att vattnet tillsatts , och den blev perfekt med sprött skinn. Såsen var lite tråkig, söt utan sting, och behöver smaksättas.
Camilla
2024-12-25Kanon! Jag gjorde lite annorlunda. Stoppade den med ingefära, cest från en Kaffir och delade den på hälften, korriander, vitlök och lök. Till såsen använde jag sen kycklingfond och honung.
Magnus
2019-02-19