Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Bjud på en gyllene helstekt kyckling med smakfull sås på söndagsmiddagen. Lägg in vitlök och syrlig apelsin under kycklingskinnet och stek kycklingen i ugn med rotfrukter. Servera den saftiga fågeln med rotfrukter och smaskig glögg- och apelsinsås.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011

Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 apelsin
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
2 krm salt
1 krm peppar
1 stor kyckling (à ca 1,5 kg)
900 g delikatesspotatis (t ex cherie)
200 g palsternacka
1/2 tsk salt (att strö över potatis och palsternacka)
200 g sugarsnap peas
salt
peppar

Glögg- och apelsinsås

finrivet skal av 1/2 apelsin
1 dl apelsinjuice
1 dl lättglögg
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk kinesisk soja
1 krm sambal oelek
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk kallt vatten
1 msk smör eller margarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2702 KJ / 647 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater53.7 g
Protein50.1 g

Testa liknande recept

Glögga upp såsen
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med morots- och fänkålsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morots- och apelsinsoppa med jordnötsröra
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lax med dragon- och morotsbulgur
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssoppa med ingefära, räkor och naanbröd
Betyg 4.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilibönsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga