Helstekt kyckling med glögg- och apelsinsås
Bjud på en gyllene helstekt kyckling med smakfull sås på söndagsmiddagen. Lägg in vitlök och syrlig apelsin under kycklingskinnet och stek kycklingen i ugn med rotfrukter. Servera den saftiga fågeln med rotfrukter och smaskig glögg- och apelsinsås.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2011
Ingredienser
4 portioner
3 vitlöksklyftor
1 apelsin
3 msk olivolja
2 tsk torkad rosmarin
2 krm salt
1 krm peppar
1 stor kyckling (à ca 1,5 kg)
900 g delikatesspotatis (t ex cherie)
200 g palsternacka
1/2 tsk salt (att strö över potatis och palsternacka)
200 g sugarsnap peas
salt
peppar
Glögg- och apelsinsås
finrivet skal av 1/2 apelsin
1 dl apelsinjuice
1 dl lättglögg
2 1/2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
1 tsk kinesisk soja
1 krm sambal oelek
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 msk kallt vatten
1 msk smör eller margarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2702 KJ / 647 kCal
Fett22.7 g
Kolhydrater53.7 g
Protein50.1 g
Kommentarer