Entrecôte
Köttet ska vara rumstempererad när du lägger det på grillen, för fin stekyta. Torka av köttet med papper, och peppra både före och efter tillagning för god arom. Använd vanligt salt, grovt salt passar bättre att strö över när maten är klar.
Vill du grilla en större bit eller hel entrecôte bör du använda en termometer för att ha koll på innertemperaturen. För bästa resultat – grilla först på hög värme och gå sedan över till att grilla indirekt. En enklare variant är annars att förlaga köttet i ugnen. Sätt ugnen på 100 °C och när köttet har en innertemperatur på 55-58 °C tar du ut det och låter det vila i en timme. För en fin stekyta kan du sedan skära upp köttet i skivor, pensla med olja eller marinad och grilla på riktigt hög värme på båda sidor. När köttet är färdigt, låt det vila i 5 minuter innan du skär upp det så inte köttsaften rinner ut.
Att grilla skivad entrecôte görs bäst genom att först grilla på hög värme för att få fin stekyta, och sedan på indirekt värme för genomstekning.
Innertemperatur för blodig entrecote 55 °C, medium 60°C och välstekt 70 °C.