Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Grillad flankstek med brynt soja och ingefärssmör

Flanksteken är mör och smakrik, perfekt att grilla och avnjuta tillsammans med grönsaker som champinjoner och broccoli. Låt köttet ligga framme en liten stund innan du grillar så att det inte är kylskåpskallt. Brynt soja- och ingefärssmör höjer smakerna och ger denna klassiska höjdare en extra twist.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla salladslöken fint på snedden. Skala och riv vitlöken. Skala och riv ingefäran.
  2. Ansa, skölj och strimla pak soi fint.
  3. Skär bort lite av botten på broccolin. Skala stammen med en vass potatisskalare. Ansa champinjonerna.
  4. Bryn smöret i en stekpanna tills det börjar bli brunt och doftar nötter. Tillsätt soja, salladslök, vitlök och ingefära. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Grilla flanksteken ca 4 minuter på varje sida direkt över glöden. Krydda med salt och peppar. Lägg köttet åt sidan och grilla indirekt 7-8 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 58°C (mediumstekt).
  6. Pensla broccoli och champinjoner med oljan. Grilla broccoli och champinjoner runt om i ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg strimlad pak soi och grillade grönsaker på ett fat. Skiva köttet tunt och fördela över grönsakerna. Skeda över smöret.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finriven ingefära
  • 2 pak choi
  • 500 g broccoli
  • 8 stora champinjoner
  • 150 g smör
  • 2 msk japansk soja
  • ca 500 g flankstek
  • salt
  • peppar
  • 3 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer