Hoppa till sidans innehåll

Vanlig sockerkaka, sockerkaka med hallon, tigerkaka, sockerkaka med kardemumma. Jaaa vi kan hålla på i en evighet. Men summan av sockerkakskardemumman är att denna ljuvliga kaka förtjänar en egen topplista. Så varsågoda - här är våra 6 godaste recept på sockerkaka.

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra sockerkaksrecept !

 • Vegansk sockerkaka

  Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

  - Vegansk sockerkaka

  Spara

 • Hallonsockerkaka

  Överraska gästerna med hallon i sockerkakan! Hallonen gör kakan både saftig och vacker och bärens syrlighet bryter av fint mot kakans sötma. Enkelt och gott till kaffet.

  - Hallonsockerkaka

  Spara

 • Saftig sockerkaka

  Med detta recept får du en grundsmet för sockerkaka som du enkelt kan ge olika form och smak genom att tillsätta till exempel lite kardemumma, citrusskal eller kanske malen ingefära. Triss i sockerkaka är perfekt att servera till kaffet på altanen!

  - Saftig sockerkaka

  Spara

 • Fjällkaka med kardemumma

  Den här saftiga kardemummakakan är en riktig fikaklassiker med knaprigt pärlsocker på toppen. Otroligt god som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska frukter och bär. Går utmärkt att frysa – bara att tina när du får oväntat besök.

  - Fjällkaka med kardemumma

  Spara

 • Tigerkaka

  Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

  - Tigerkaka

  Spara

 • Kardemummakaka med päron

  Innanför denna saftiga sockerkaka med mixade mandlar och kardemumma gömmer sig mjukstekta, karamelliserade päron. Garnera gärna med ätbara blommor, t ex violer.

  - Kardemummakaka med päron

  Spara