Glutenfri sockerkaka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Glutenfri sockerkaka

Ett gott recept på fluffig, glutenfri sockerkaka. Du gör kakan av bland annat ägg, socker, glutenfritt mjöl och potatismjöl. Sockerkakan är härlig till fikat eller som efterrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en avlång kakform som rymmer 1,5 liter (för 1 kaka). Strö den med glutenfritt ströbröd eller kokos.
  3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Blanda samman de båda mjölsorterna och bakpulvret. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt vattnet och rör till en jämn smet.
  4. Grädda kakan i nedre delen an ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns torr.
  5. Låt kakan svalna lite i formen innan den stjälps upp.

För alla

Kakan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl hett vatten
Lägg till i inköpslistan