Glutenfri sockerkaka
Ett gott recept på fluffig, glutenfri sockerkaka. Du gör kakan av bland annat ägg, socker, glutenfritt mjöl och potatismjöl. Sockerkakan är härlig till fikat eller som efterrätt.
Ingredienser
1 kaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
För alla
Kakan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hittills det bästa glutenfria receptet på sockerkaka. Fluffig och lätt.
Matilda
2024-01-04Instämmer med nedan, gummig i konsistensen och trots bakpulver sjönk kakan ihop (till hälften så hög) efter 2 min efter att jag tagit ut den från ugnen. Ska kolla in andra glutenfria recept på sockerkaka
Malin
2023-08-13Den blev väldigt söt och något gummig. Nästa gång ska jag ta 1 dl socker och blanda i havremjöl eller bovetemjöl.
Ulrika
2022-10-02