Glutenfri sockerkaka

Ett gott recept på fluffig, glutenfri sockerkaka. Du gör kakan av bland annat ägg, socker, glutenfritt mjöl och potatismjöl. Sockerkakan är härlig till fikat eller som efterrätt.

Ingredienser
1 kaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
För alla
Kakan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Instämmer med nedan, gummig i konsistensen och trots bakpulver sjönk kakan ihop (till hälften så hög) efter 2 min efter att jag tagit ut den från ugnen. Ska kolla in andra glutenfria recept på sockerkaka
Malin
2023-08-13Den blev väldigt söt och något gummig. Nästa gång ska jag ta 1 dl socker och blanda i havremjöl eller bovetemjöl.
Ulrika
2022-10-02Passar perfekt som tårtbotten. Säkert bra som kaka också☀️ Imponerande utan fett förutom till formen 🙌
Ellinor
2022-07-23