Glutenfri sockerkaka

Ett gott recept på fluffig, glutenfri sockerkaka. Du gör kakan av bland annat ägg, socker, glutenfritt mjöl och potatismjöl. Sockerkakan är härlig till fikat eller som efterrätt.

Ingredienser
1 kaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev god, men alldeles för torr. Ska det verkligen inte vara fett i smeten?
Susann eva
2025-02-05Väldigt likt mitt recept som jag har haft sedan 1968/69.
Laila
2025-01-22Jag har nu lyckas 3 ggr med denna kaka. De som fått den döbakt kanske tar ut den för tidigt? 175 grader varmluft kör jag. Idag bytte jag ut halva mängden glutenfritt mjöl till havremjöl och 4 tsk kakao. Blev jättegod och lite bättre konsistens.
Marie
2024-11-06