Glutenfri sockerkaka
Ett gott recept på fluffig, glutenfri sockerkaka. Du gör kakan av bland annat ägg, socker, glutenfritt mjöl och potatismjöl. Sockerkakan är härlig till fikat eller som efterrätt.
Ingredienser
1 kaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl fint glutenfritt mjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl hett vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag har nu lyckas 3 ggr med denna kaka. De som fått den döbakt kanske tar ut den för tidigt? 175 grader varmluft kör jag. Idag bytte jag ut halva mängden glutenfritt mjöl till havremjöl och 4 tsk kakao. Blev jättegod och lite bättre konsistens.
Marie
2024-11-06Denna är bakad vid tre olika tillfällen och var gång är den döbakad. Jag tycker detta receptet är skit och förstår inte vad som blir fel när vissa recensioner är så positiva till den. Nä, blir att leta andra recept
Jenny
2024-06-10Väldigt fluffig och lätt konsistens hög och fin. Bakar fler av detta recept.
Carina
2024-05-18