Hallonsockerkaka

61
5
Hallonsockerkaka

Överraska gästerna med hallon i sockerkakan! Hallonen gör kakan både saftig och vacker och bärens syrlighet bryter av fint mot kakans sötma. Enkelt och gott till kaffet.

Hallonsockerkaka

Ingredienser

15 bitar

Till formen

smör
ströbröd eller kokos

Sockerkaka

3 ägg
3 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör
250 g färska hallon
1 tsk vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Välj olja istället för smör till formen. Välj laktosfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Carina

2022-05-29

Inget bra recept. Fick ha min kaka inne i 2tim för att den ens skulle Stelna. Andra gången ville den inte stelna alls och smeten vart alldeles såsig. Hade 175 grader vanlig ugn. Som jag antog att det skulle vara då det inte stod varmluft. Fick slänga hela kakan då den inte stelnat efter 1.30h VÄRDELÖST RECEPT.

Emma

2020-08-17

God i smak men tiden varierar nog mycket beroende på vilken ugn man har, fick ha den inne i 65 min men fortfarande lite kladdig i mitten

Carina

2020-07-13

Nu har jag provbakat (exakt som receptet) tre gånger och ännu inte fått kakan bra. Efter extra 20 minuter i ugnen hade smeten äntligen stelnat men runt hallonen (som alla sjunkit till botten) var det fortfarande kladdigt. Min kakform på två liter räckte inte för det rann ut smet i ugnen. Så irriterande!

Redaktionen ICAse

2020-07-14

Hej Carina! Men så tråkigt att höra... Det är tyvärr svårt att veta varför det inte blir bra när du bakar den. Om du vågar testa baka den en gång till så testa med att höja temperaturen i ugnen något. Alla ugnar är ju olika och kakan kanske behöver lite högre temperatur i din ugn. Om du testar det så se till att hålla koll på kakan under tiden den gräddas så den inte bränns. Hälsningar Elina