Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallonsockerkaka

Överraska gästerna med hallon i sockerkakan! Hallonen gör kakan både saftig och vacker och bärens syrlighet bryter av fint mot kakans sötma. Enkelt och gott till kaffet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Till formen: Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter eller 24 cm i diameter (för 15 bitar).
  3. Sockerkaka: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
  4. Koka upp mjölken med smöret och rör ner i äggsmeten. Blanda hallon och vaniljsocker. Häll hälften av smeten i formen. Blanda resten av smeten med hallonen och häll i formen.
  5. Grädda kakan genast i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Låt kakan stå ca 5 minuter innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper på galler.

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Välj olja istället för smör till formen. Välj laktosfritt ströbröd.

Ingredienser

Portioner: 15 bitar
Till formen
  • smör
  • ströbröd eller kokos
Sockerkaka
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 250 g färsk hallon
  • 1 tsk vaniljsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?