Hallonsockerkaka

47
4
Hallonsockerkaka

Överraska gästerna med hallon i sockerkakan! Hallonen gör kakan både saftig och vacker och bärens syrlighet bryter av fint mot kakans sötma. Enkelt och gott till kaffet.

Skriv ut
Hallonsockerkaka

Ingredienser

15 bitar

Till formen

smör
ströbröd eller kokos

Sockerkaka

3
ägg
3 dl
strösocker
3 1/2 dl
vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)
2 tsk
bakpulver
1 1/2 dl
mjölk
50 g
smör
250 g
färska hallon
1 tsk
vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och laktosfritt smör. Välj olja istället för smör till formen. Välj laktosfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Emma

2020-08-17

God i smak men tiden varierar nog mycket beroende på vilken ugn man har, fick ha den inne i 65 min men fortfarande lite kladdig i mitten

Carina

2020-07-13

Nu har jag provbakat (exakt som receptet) tre gånger och ännu inte fått kakan bra. Efter extra 20 minuter i ugnen hade smeten äntligen stelnat men runt hallonen (som alla sjunkit till botten) var det fortfarande kladdigt. Min kakform på två liter räckte inte för det rann ut smet i ugnen. Så irriterande!

Redaktionen ICAse

2020-07-14

Hej Carina! Men så tråkigt att höra... Det är tyvärr svårt att veta varför det inte blir bra när du bakar den. Om du vågar testa baka den en gång till så testa med att höja temperaturen i ugnen något. Alla ugnar är ju olika och kakan kanske behöver lite högre temperatur i din ugn. Om du testar det så se till att hålla koll på kakan under tiden den gräddas så den inte bränns. Hälsningar Elina

Hampus

2020-04-20

Mums😋 Världens godaste sockerkaka, Ulrika

Testa liknande recept