Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegansk sockerkaka

Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Till formen: Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter
  3. Sockerkaka: Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
  4. Krossa kardemummakärnorna i en mortel.
  5. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver.
  6. Rör ner margarin och havredryck i mjölblandningen och blanda ihop till en smet. Häll smeten i formen.
  7. Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 minuter.

För alla

Fri från ägg, laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 10
Sockerkaka
  • 50 g smält mjölkfritt margarin
  • 1/2 tsk kardemummakärnor
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 1/2 dl havredryck
Till formen
  • mjölkfritt margarin
  • ströbröd eller kokos
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 8419 kJ / 2014 kCal