Vegansk sockerkaka

62
8
Vegansk sockerkaka

Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Vegansk sockerkaka

Ingredienser

10 portioner

Sockerkaka

50 g smält mjölkfritt margarin
1/2 tsk kardemummakärnor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 1/2 dl havredryck

Till formen

mjölkfritt margarin
ströbröd eller kokos

För alla

Fri från ägg, laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

62

Kommentarer

Lyssa

2021-11-06

Busenkel och så god! Ersatte hälften att vetemjölet med mandelmjöl. Färsk kardemumma viktig! Klar på noll tid. Tack för fint snabbt recept!

Jessica

2021-08-28

Vill du vara ker på att det inte finns risk för ev allergier så använd inte ströbröd till formen då de kan innehålla både mjölk & ägg.

Carl-joar

2021-06-02

Jättegod! Den är lite torr kan jag tycka, så kanske borde det vara mer margarin. Jag hade i citronskal från en citron, och det blev gott.

Näringsvärde per portion

Energi 8419 KJ / 2014 kCal
Fett 59 g
Salt 4.26 g
Kolhydrater 340 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Citronmuffins
Mockarutor
Madeleinekaka
Enkel jorgubbstårta
Studenttårta