Vegansk sockerkaka

50
4
Vegansk sockerkaka

Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Skriv ut
Vegansk sockerkaka

Ingredienser

10 portioner

Sockerkaka

50 g
smält mjölkfritt margarin
1/2 tsk
kardemummakärnor
4 dl
vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
1 msk
bakpulver
2 1/2 dl
havredryck

Till formen

mjölkfritt margarin
ströbröd eller kokos

För alla

Fri från ägg, laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

50

Kommentarer

Daniel

5/19/2020

Jag gillar inte kardemumma så jag uteslöt det, rev istället i skalet av en citron och pressade i halva citronen. Blev jättebra!

Carin

4/29/2020

Tips, byt ut 1,5 dl mjöl mot mandelmjöl så blir kakan saftigare och håller sig saftig längre.

Josefin

2/3/2020

Supergod! Har även provat att tillsätta hallon och 1 1/5 tsk kardemumma. Blev Riktigt gott!

Redaktionen ICAse

2/3/2020

Hej Josefin! Å vad gott med hallon och kardemumma i kakan. Tack för att du delar med dig så fler kan prova. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 8419 KJ / 2014 kCal
Fett 59 g
Salt 4.26 g
Kolhydrater 340 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept