Vegansk sockerkaka

Om du är vegan och vill baka en sockerkaka utan ägg är detta receptet för dig! Här får du istället använda lite mer bakpulver för att få ett bra resultat, samt byta ut smör och mjölk mot mjölkfritt margarin och havredryck. Smaksätt den veganska sockerkakan med kardemumma.

Ingredienser
10 portioner
Sockerkaka
50 g smält mjölkfritt margarin
1/2 tsk kardemummakärnor
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 1/2 dl havredryck
Till formen
mjölkfritt margarin
ströbröd eller kokos
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.
Energi8419 KJ / 2014 kCal
Fett59 g
Salt4.26 g
Kolhydrater340 g
Protein22 g
Kommentarer
Mycket god, men tog 90 gr mjölkfritt margarin och Barista Odly Good havredryck, samt la i skivade äpplen blandade i kanel. Gräddade 30 min. Monika
Monika
2025-01-23Min socker kaka har varit inn i 45 minuter och är inye kla? Beror det på ugnen eller haar jag gjort fel
Linnea
2024-08-18Världen bästa recept! Har bakat den massor med gånger senast som tigerkaka.
Ulla
2023-04-01