Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fjällkaka med kardemumma

Den här saftiga kardemummakakan är en riktig fikaklassiker med knaprigt pärlsocker på toppen. Otroligt god som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska frukter och bär. Går utmärkt att frysa – bara att tina när du får oväntat besök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke.
  3. Finfördela smöret med en gaffel i mjölblandningen.
  4. Tillsätt mjölk eller filmjölk. Rör snabbt ihop till en smet.
  5. Klicka smeten i en smord och bröad form. Strö över pärlsocker.
  6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

 

Ingredienser

Portioner: 12
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 tsk stött kardemumma
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 dl mjölk eller filmjölk
  • 3 msk pärlsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 708 kJ / 169 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB