Fjällkaka med kardemumma

49
6
Fjällkaka med kardemumma

Den här saftiga kardemummakakan är en riktig fikaklassiker med knaprigt pärlsocker på toppen. Otroligt god som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska frukter och bär. Går utmärkt att frysa – bara att tina när du får oväntat besök.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Fjällkaka med kardemumma

Ingredienser

12 portioner
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 1/2 tsk stött kardemumma
75 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk eller filmjölk
3 msk pärlsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

49

Kommentarer

Daniel

2022-10-18

Svårt att göra perfekt, men också svårt då jag inte har nån referens riktigt. Men man ska inte blanda med elvisp. Händerna och en enkel slickepott duger bra, testar i rund form med 3- 3.5dl filmjölk

Karina

2022-04-02

Inget fel på smaken, men smeten var som cement, ändå tog jag lite mer filmjölk för att kunna blanda ihop den. Platt blev den och fyllde inte hela formen (en vanlig rund med avtagbar kant runt) 3 dl mjöl kanske räcker.

Anita

2021-06-21

Jag dubblerar mängden med fil och får saftiga kakor. En favorit hos oss.

Näringsvärde per portion

Energi 708 KJ / 169 kCal
Fett 6 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden