Fjällkaka med kardemumma

45
4
Fjällkaka med kardemumma

Den här saftiga kardemummakakan är en riktig fikaklassiker med knaprigt pärlsocker på toppen. Otroligt god som den är eller tillsammans med en klick vispad grädde och färska frukter och bär. Går utmärkt att frysa – bara att tina när du får oväntat besök.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Fjällkaka med kardemumma

Ingredienser

12 portioner
4 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 dl
socker
1 1/2 tsk
stött kardemumma
75 g
rumsvarmt smör
2 dl
mjölk eller filmjölk
3 msk
pärlsocker

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Anita

2021-06-21

Jag dubblerar mängden med fil och får saftiga kakor. En favorit hos oss.

Kjell

2021-06-08

Känns som det är för torr smet?

Valentina

2017-02-21

Kakan var väldigt god, tog lite extra kardemumma

Näringsvärde per portion

Energi 708 KJ / 169 kCal
Fett 6 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 26 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept