Tigerkaka
Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.
Ingredienser
ca 15 bitar
200 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk eller grädde
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Bakas just nu 😋
Catharina
2024-03-24Körde kakan ca 25 min varmluft, det räckte bra
Anna
2024-03-16Har bakat tigerkaka för första gången och den blev perfekt: fin, god och saftig. Tack så mycket för receptet!❤️
Elena
2024-03-08