Tigerkaka

Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

Ingredienser
ca 15 bitar
200 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk eller grädde
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Väldigt god kaka, men det ska vara med smält smör. Blir alltid sockerkristaller som annars skär sig
Abgirl
2023-09-02Brukar det inte va ägg i socker man vispar poröst?
Kristina
2023-07-18Hej Kristina! Det finns lite olika varianter men just i den här kakan ska du vispa ihop smör och socker. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-19Nån som har koll på hur länge man ska ha den i ugnen om man har varmluftsugn?
Christian
2023-06-29Hej Christian! Om du gräddar kakan i varmluftsugn så sänk temperaturen med ca 25 °C och håll koll på kakan i ugnen mot slutet av gräddningstiden (samma gräddningstid som för över- och undervärme). Det kan bli så att du behöver grädda kakan lite kortare eller längre än angiven tid i receptet. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29