Tigerkaka

615
24
Tigerkaka

Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

Skriv ut
Tigerkaka

Ingredienser

ca 15 bitar
200 g
rumstempererat smör (+ extra till formen)
-
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl
strösocker
3
ägg
4 dl
vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk
bakpulver
1 krm
salt
1 dl
mjölk eller grädde
2 msk
kakao
1 msk
vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

615

Kommentarer

Anton

2021-07-10

Otydligt och förvirrande.bilder hade underlättat

Bruno

2021-04-12

Perfekt

Eva

2021-01-20

Den blev jätte bra..saftig och god! Mycket nöjd med receptet.

Näringsvärde per portion

Energi 1091 KJ / 261 kCal
Fett 15 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 27 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept