Tigerkaka

Betyg 3.9 av 5.
1367 personer har röstat
48
Tigerkaka

Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

Tigerkaka

Ingredienser

ca 15 bitar
200 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk eller grädde
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
1367 personer har röstat

Kommentarer

Rekommenderar ej. För kompakt och för mycket socker

Milton

2024-08-18

Kakan blev väldigt kompakt och tung, inte alls luftig som den brukar bli i andra recept. Tror 200gram smör var för mycket. Kändes konstigt att vispa socker och smör poröst, det brukar vara ägg och socker.

Anna-karin

2024-04-01

Bakas med just nu. Kommer bli smarrigt med grädde i 🥰

Corina

2024-03-31

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Glutenfri sockerkaka
Betyg 3.6 av 5.
119 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Choklad- och kokostopping
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mockarutor
Betyg 3.3 av 5.
1334 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladrutor med glasyr och kokos
Betyg 3.1 av 5.
941 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkaka med fläderkräm
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Byhusets chokladsnittar
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga