Tigerkaka

Betyg 3.9 av 5.
1279 personer har röstat
45
Tigerkaka

Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

Tigerkaka

Ingredienser

ca 15 bitar
200 g  rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl  strösocker
3   ägg
4 dl  vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk  bakpulver
1 krm  salt
1 dl  mjölk eller grädde
2 msk  kakao
1 msk  vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
1279 personer har röstat

Kommentarer

Bakas just nu 😋

Catharina

2024-03-24

Körde kakan ca 25 min varmluft, det räckte bra

Anna

2024-03-16

Har bakat tigerkaka för första gången och den blev perfekt: fin, god och saftig. Tack så mycket för receptet!❤️

Elena

2024-03-08

Näringsvärde per portion

Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Cecilias saffranskaka
Betyg 3.1 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladkaka med rödbeta
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mockarutor
Betyg 3.3 av 5.
1322 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri sockerkaka
Betyg 3.6 av 5.
112 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronsockerkaka med blåbär och citruskvarg
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nötig tosca i långpanna
Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga