Tigerkaka

Betyg 3.9 av 5.
1318 personer har röstat
47
Tigerkaka

Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.

Tigerkaka

Ingredienser

ca 15 bitar
200 g  rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl  strösocker
3   ägg
4 dl  vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk  bakpulver
1 krm  salt
1 dl  mjölk eller grädde
2 msk  kakao
1 msk  vaniljsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
1318 personer har röstat

Kommentarer

Kakan blev väldigt kompakt och tung, inte alls luftig som den brukar bli i andra recept. Tror 200gram smör var för mycket. Kändes konstigt att vispa socker och smör poröst, det brukar vara ägg och socker.

Anna-karin

2024-04-01

Bakas med just nu. Kommer bli smarrigt med grädde i 🥰

Corina

2024-03-31

Bakas just nu 😋

Catharina

2024-03-24

Näringsvärde per portion

Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Cecilias saffranskaka
Betyg 3.1 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Chokladdoppade sockerkaksrutor 
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladkaka med rödbeta
Betyg 3.3 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ricotta med apelsin och kokos
Betyg 3.2 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mockarutor
Betyg 3.3 av 5.
1329 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri sockerkaka
Betyg 3.5 av 5.
115 personer har röstat
Under 60 min att tillaga