Tigerkaka
Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.
Ingredienser
ca 15 bitar
200 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk eller grädde
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Rekommenderar ej. För kompakt och för mycket socker
Milton
2024-08-18Kakan blev väldigt kompakt och tung, inte alls luftig som den brukar bli i andra recept. Tror 200gram smör var för mycket. Kändes konstigt att vispa socker och smör poröst, det brukar vara ägg och socker.
Anna-karin
2024-04-01Bakas med just nu. Kommer bli smarrigt med grädde i 🥰
Corina
2024-03-31