Tigerkaka
Tigerkaka är en klassisk mjuk kaka, en sockerkaka med smak av vanilj och choklad. Smeten delas upp i två skålar en med kakao och en med vaniljsmak och blandas i formen till ett vackert marmorerat mönster. Passar som fika, kafferep och på alla sorters kalas.
Ingredienser
ca 15 bitar
200 g rumstempererat smör (+ extra till formen)
kokos eller ströbröd
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl (ca 240 g)
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl mjölk eller grädde
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölkdryck eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk eller grädde till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1091 KJ / 261 kCal
Fett15 g
Salt0.4 g
Kolhydrater27 g
Protein3 g
Kommentarer
Rekommenderar ej. För kompakt och för mycket socker
Milton
2024-08-18Kakan blev väldigt kompakt och tung, inte alls luftig som den brukar bli i andra recept. Tror 200gram smör var för mycket. Kändes konstigt att vispa socker och smör poröst, det brukar vara ägg och socker.
Anna-karin
2024-04-01Bakas med just nu. Kommer bli smarrigt med grädde i 🥰
Corina
2024-03-31