Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Vinbärskaka med valnötter

Låt sommarens vinbärsskörd ge smak åt en saftig vinbärskaka med valnötter. Kakan är även god att baka på äppeldricka och rostade hasselnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en bakform, ca 11⁄2 liter.
  3. Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter.
  4. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda ner saften.
  5. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke.
  6. Sikta ner mjölblandningen och tillsätt valnötterna i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formen.
  7. Grädda kakan 
i mitten av ugnen ca 50 minuter.

För alla

Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och ströbröd.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och ströbröd.
Innehåller gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl konc svartvinbärssaft
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g valnötter
  • smör och ströbröd till formen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2194 kJ / 524 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept