Hoppa till sidans innehåll

Vad är det som gnisslar, är ostigt och som passar perfekt på grillen? Grillost såklart. Här tipsar vi om oförskämt goda recept med grillost.

Elin Nordström
TIPS: Vill du testa grillosten prick nu? Gå in och beställ hem grillosten här.

 • Pastasallad med bönor och grillost

  Finns det något godare än en pastasallad med grillost? Nej säger vi bestämt! Men för allt du är värd, servera grillosten precis när den har stekts. Ingen uppskattar att äta en ost som har texturen av en skosula.

  - Pastasallad med bönor och grillost

  Spara

 • Persikosallad med grillost och avokado

  Fräsch och lättlagad persikosallad som också rymmer grillad hjärtsallad, avokado och grillost. Jalapeñodressingen ger det rätta stinget och för extra crunch toppas salladen med rostade pecannötter.

  - Persikosallad med grillost och avokado

  Spara

 • Ljummen grillad sallad med majs och grillost

  Allt som serveras på en planka ser och smakar godare... Jaja, kanske inte men det ser ju så himla snoffsigt och härligt ut! Den här salladen med grillost och färggranna grönsaker rör oss till tårar!

  - Ljummen grillad sallad med majs och grillost

  Spara

 • Caprese med grillost på grillat surdegsbröd

  Vill du få känslan av att du sitter på en trevlig liten trattoria i Italien så ska du testa att laga den här ljuvliga capresen med grillost.

  - Caprese med grillost på grillat surdegsbröd

  Spara

 • Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

  Fräsch god sallad där piel de sapomelonens härliga sötma möter grillostens sälta. Extra fräsch blir melonsalladen av grapefruktsskivorna och fänkålen. Ringla över en god senapsdressing och servera salladen.

  - Sallad med grillad piel de sapomelon, grillost och grapefrukt

  Spara

 • Tandoorimarinerad grillost med paprika

  Vad har vi här då? Är det inte en tandomarinerad grillsost med paprika! Snälla, lova att ni testar det här receptet. Ni kommer inte att ångra er.

  - Tandoorimarinerad grillost med paprika

  Spara

 • Grillostspett med melon

  Spännande smakkombination med salt grillost, söt vattenmelon, het sweet chilisås och frisk mynta. Grilla melon och grillost och dippa i sweet chilisås blandad med hackad mynta. En smaksensation vill vi lova!

  - Grillostspett med melon

  Spara

 • Grillostburgare med paprika och nektarinsalsa

  God och smakrik blir denna grillostburgare mycket tack vare den härliga och smakrika nektarinsalsan. Bred kryddig srirachamajonnnäs på bröden och bygg sedan burgarna av grillad grillost, grillad paprika och krispig sallad. Servera gärna med sötpotatispommes.

  - Grillostburgare med paprika och nektarinsalsa

  Spara