Pastasallad med bönor och grillost
En snabblagad och god pastasallad som passar utmärkt till picknicken eller som tillbehör på buffébordet. En underbar mix av smaker och texturer, där de milda bönorna gifter sig fint med den salta grillosten och bryter av mot de krispiga valnötterna. Salladen kan med fördel tillagas kvällen innan.
Ingredienser
4 portioner
100 g bönpasta
1/2 förp kokta svarta bönor (à ca 380 g)
1/2 förp kokta kidneybönor (à ca 380 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
2 förp valfri sallad (à 65 g)
1/2 förp cocktailtomater (à 250 g)
100 g valnötter
1 krm salt
1 krm peppar
1/2 - 1 dl vinägrett
200 g grillost eller halloumi i skivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2507 KJ / 599 kCal
Fett38 g
Salt4 g
Kolhydrater24 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jag hade i några skedar pesto istället för vinägrett och det uppskattades av familjen.
Emma
2022-09-06