Hoppa till sidans innehåll

Goda mackor till middag? Ja, tack! Kocken Stefan Ekengren serverar goda mackor med allt från kryddiga köttbullar till svamp och panerad spätta.

Recept Stefan Ekengren Styling Linda Berlin Foto Roland Persson
Tips: Alla recept på mackor hittar du här

  • Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt

    En matig macka på tunnbröd är perfekt som lunch eller middag! Prova detta recept där tunnbrödet toppas med palsternacka i ugn, stekt svamp och ångad grönkål. Dessutom en krämig sås såklart: örtyoghurt!

    - Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt

    Spara

  • Vitlöksbröd med marinerad aubergine

    Gör eget vitlöksbröd av skivat formbröd och toppa det med smakrik marinerad aubergine i en dressing med schalottenlök, chili, citron och persilja. Perfekt att skära i munsbitar och servera som snitt eller förrätt, dessutom är den helt vegansk.

    - Vitlöksbröd med marinerad aubergine

    Spara

  • Meatball sub – baguette med köttbullar i tomatsås

    Servera hemmagjorda köttbullar i tomatsås i en baguette och du har en ljuvligt god meatball sub! Toppa med riven parmesan och jalapeñomajonnäs och middagen är serverad.

    - Meatball sub – baguette med köttbullar i tomatsås

    Spara

  • Panerad rödspätta på rågbröd

    Panerad rödspätta på macka är ett genidrag! Servera den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.

    - Panerad rödspätta på rågbröd

    Spara

  • Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

    Mackor till middag? Javisst! Laga kalvstek i ugn, skiva den tunt och servera på rostat surdegsbröd med stuvad spetskål och rödbetor på två vis. Mack-magi när den är som bäst.

    - Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

    Spara