Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
2
Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Gör eget vitlöksbröd av skivat formbröd och toppa det med smakrik marinerad aubergine i en dressing med schalottenlök, chili, citron och persilja. Perfekt att skära i munsbitar och servera som snitt eller förrätt, dessutom är den helt vegansk.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Dressing

2   finhackade schalottenlökar
1/2   finhackad vitlöksklyfta
1/2   finhackad röd peppar (chili)
1 msk  finrivet citronskal
1/2   kruka hackad persilja
1/2 dl  olivolja
salt
2   aubergine (à ca 250 g)
4 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
4   skivor formbröd (gärna surdeg)
1   förp smörgåskrasse (à 50 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Brödet och dressingen är trevlig, men äggplantan var lite plan. Jag rörde om den till en röra istället, pressa i lite vitlök, rökt paprikakrydda, salt och peppar för att göra det lite roligare och det blev lite trevligare att äta.

Sandra

2023-01-24

Ja tycker man om massor med lök så.....

Fredrik

2021-02-16

Näringsvärde per portion

Energi1380 KJ / 330 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Pintxos med grönsaker och manchego
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad rotselleri med citron och brynt smör
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Melitzanosalata – auberginesallad
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga