Vitlöksbröd med marinerad aubergine

10
1
Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Gör eget vitlöksbröd av skivat formbröd och toppa det med smakrik marinerad aubergine i en dressing med schalottenlök, chili, citron och persilja. Perfekt att skära i munsbitar och servera som snitt eller förrätt, dessutom är den helt vegansk.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Dressing

2 finhackade schalottenlökar
1/2 finhackad vitlöksklyfta
1/2 finhackad röd peppar (chili)
1 msk finrivet citronskal
1/2 kruka hackad persilja
1/2 dl olivolja
salt
2 aubergine (à ca 250 g)
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 skivor formbröd (gärna surdeg)
1 förp smörgåskrasse (à 50 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Fredrik

2021-02-16

Ja tycker man om massor med lök så.....

Näringsvärde per portion

Energi 1380 KJ / 330 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 18 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden