Vitlöksbröd med marinerad aubergine

8
1
Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Gör eget vitlöksbröd av skivat formbröd och toppa det med smakrik marinerad aubergine i en dressing med schalottenlök, chili, citron och persilja. Perfekt att skära i munsbitar och servera som snitt eller förrätt, dessutom är den helt vegansk.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Dressing

2
finhackade schalottenlökar
1/2
finhackad vitlöksklyfta
1/2
finhackad röd peppar (chili)
1 msk
finrivet citronskal
1/2
kruka hackad persilja
1/2 dl
olivolja
-
salt
2
aubergine (à ca 250 g)
4 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
4
skivor formbröd (gärna surdeg)
1
förp smörgåskrasse (à 50 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Fredrik

2021-02-16

Ja tycker man om massor med lök så.....

Näringsvärde per portion

Energi 1380 KJ / 330 kCal
Fett 26 g
Salt 2 g
Kolhydrater 18 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept