Meatball sub – baguette med köttbullar i tomatsås
Servera hemmagjorda köttbullar i tomatsås i en baguette och du har en ljuvligt god meatball sub! Toppa med riven parmesan och jalapeñomajonnäs och middagen är serverad.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
1/2 - 1 jalapeño
3 dl majonnäs
Köttbullar
1/2 gul lök
1 msk smör
2 msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk mjölk (3%)
250 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1 msk finrivet citronskal
2 krm vitpeppar
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 krm cayennepeppar
smör (till stekning)
ca 400 g tomatsås (t ex vitlök eller basilika)
4 små baguetter eller 2 stora (gärna surdeg)
65 g blandsallad
1 dl riven parmesan
gärna jalapeño
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen, tomatsåsen och brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt gott! Vi använde jalapenos på burk och tog även med lite av spadet, majjon fick ett härligt sting och passar nog till mycket annat också. En uppskattad rätt som kommer göras igen :-)
Sofia
2022-07-19