Meatball sub – baguette med köttbullar i tomatsås

16
0
Meatball sub – baguette med köttbullar i tomatsås

Servera hemmagjorda köttbullar i tomatsås i en baguette och du har en ljuvligt god meatball sub! Toppa med riven parmesan och jalapeñomajonnäs och middagen är serverad.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Meatball sub – baguette med köttbullar i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
1/2 - 1 jalapeño
3 dl majonnäs

Köttbullar

1/2 gul lök
1 msk smör
2 msk ströbröd
2 msk vatten
2 msk mjölk (3%)
250 g blandfärs
1/2 tsk salt
1 litet ägg
1 msk finrivet citronskal
2 krm vitpeppar
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 krm cayennepeppar
smör (till stekning)
ca 400 g tomatsås (t ex vitlök eller basilika)
4 små baguetter eller 2 stora (gärna surdeg)
65 g blandsallad
1 dl riven parmesan
gärna jalapeño

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen, tomatsåsen och brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer