Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
En matig macka på tunnbröd är perfekt som lunch eller middag! Prova detta recept där tunnbrödet toppas med palsternacka i ugn, stekt svamp och ångad grönkål. Dessutom en krämig sås såklart: örtyoghurt!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
Palsternacka
400 g palsternacka
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
20 g smör
1 dl hackad persilja
Örtyoghurt
2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl hackad dragon
1 dl hackad persilja
1 tsk honung
Svamp
250 g svamp (t ex trattkantareller, ostronskivling eller champinjoner)
1 msk rapsolja
20 g smör
Grönkål
150 g grönkål
1 dl vatten
Till servering
8 små mjuka tunnbröd
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Har du fryst eller torkad svamp hemma? Använd det istället för färsk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1805 KJ / 431 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer