Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt
En matig macka på tunnbröd är perfekt som lunch eller middag! Prova detta recept där tunnbrödet toppas med palsternacka i ugn, stekt svamp och ångad grönkål. Dessutom en krämig sås såklart: örtyoghurt!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
Palsternacka
400 g palsternacka
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
20 g smör
1 dl hackad persilja
Örtyoghurt
2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl hackad dragon
1 dl hackad persilja
1 tsk honung
Svamp
250 g svamp (t ex trattkantareller, ostronskivling eller champinjoner)
1 msk rapsolja
20 g smör
Grönkål
150 g grönkål
1 dl vatten
Till servering
8 små mjuka tunnbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1805 KJ / 431 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater46 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegott! Lite mycket palsternacka i förhållande till resten, går att halvera mängden. Toppade med picklad rödlök - tips!
Johanna
2024-11-14