Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt

9
0 Klimatsmart
Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt

En matig macka på tunnbröd är perfekt som lunch eller middag! Prova detta recept där tunnbrödet toppas med palsternacka i ugn, stekt svamp och ångad grönkål. Dessutom en krämig sås såklart: örtyoghurt!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Tunnbröd med svamp, palsternacka och örtyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Palsternacka

400 g palsternacka
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
20 g smör
1 dl hackad persilja

Örtyoghurt

2 dl grekisk yoghurt
1/2 dl hackad dragon
1 dl hackad persilja
1 tsk honung

Svamp

250 g svamp (t ex trattkantareller, ostronskivling eller champinjoner)
1 msk rapsolja
20 g smör

Grönkål

150 g grönkål
1 dl vatten

Till servering

8 små mjuka tunnbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Tips

Har du fryst eller torkad svamp hemma? Använd det istället för färsk.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1805 KJ / 431 kCal
Fett 21 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 46 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden