Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål
Mackor till middag? Javisst! Laga kalvstek i ugn, skiva den tunt och servera på rostat surdegsbröd med stuvad spetskål och rödbetor på två vis. Mack-magi när den är som bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 liten kalvstek (à ca 600 g)
1 tsk svartpeppar
1 tsk torkad dragon
1 tsk salt
3 msk rapsolja
4 små rödbetor (à ca 50 g)
4 inlagda rödbetor
Stuvad spetskål
1 spetskål (à ca 600 g)
4 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl hackad persilja
Till servering
4 skivor ljust surdegsbröd
ev rödbetsskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott, men var inte förberedd på att köttet skulle svalna helt = 60 minuter tillagningstips nja...
Christine
2021-02-20