Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Mackor till middag? Javisst! Laga kalvstek i ugn, skiva den tunt och servera på rostat surdegsbröd med stuvad spetskål och rödbetor på två vis. Mack-magi när den är som bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Ingredienser

4 portioner
1   liten kalvstek (à ca 600 g)
1 tsk  svartpeppar
1 tsk  torkad dragon
1 tsk  salt
3 msk  rapsolja
4   små rödbetor (à ca 50 g)
4   inlagda rödbetor

Stuvad spetskål

1   spetskål (à ca 600 g)
4 dl  vispgrädde
1 msk  finrivet citronskal
1/2 dl  hackad persilja

Till servering

4   skivor ljust surdegsbröd
ev rödbetsskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt  bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott, men var inte förberedd på att köttet skulle svalna helt = 60 minuter tillagningstips nja...

Christine

2021-02-20

Testa liknande recept

Grytstek
Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sjömansbiff med hetta
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vårig älggryta
Betyg 2.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minutbiff med rostad potatis och gurkröra
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kalvstek med gräddsås och inlagd gurka
Betyg 4.2 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Porterstek
Betyg 3.8 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga