Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

6
1
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Mackor till middag? Javisst! Laga kalvstek i ugn, skiva den tunt och servera på rostat surdegsbröd med stuvad spetskål och rödbetor på två vis. Mack-magi när den är som bäst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Ingredienser

4 portioner
1
liten kalvstek (à ca 600 g)
1 tsk
svartpeppar
1 tsk
torkad dragon
1 tsk
salt
3 msk
rapsolja
4
små rödbetor (à ca 50 g)
4
inlagda rödbetor

Stuvad spetskål

1
spetskål (à ca 600 g)
4 dl
vispgrädde
1 msk
finrivet citronskal
1/2 dl
hackad persilja

Till servering

4
skivor ljust surdegsbröd
-
ev rödbetsskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt  bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Christine

2/20/2021

Gott, men var inte förberedd på att köttet skulle svalna helt = 60 minuter tillagningstips nja...

Testa liknande recept