Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
1
Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Mackor till middag? Javisst! Laga kalvstek i ugn, skiva den tunt och servera på rostat surdegsbröd med stuvad spetskål och rödbetor på två vis. Mack-magi när den är som bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Rostat surdegsbröd med kalvstek och stuvad spetskål

Ingredienser

4 portioner
1   liten kalvstek (à ca 600 g)
1 tsk  svartpeppar
1 tsk  torkad dragon
1 tsk  salt
3 msk  rapsolja
4   små rödbetor (à ca 50 g)
4   inlagda rödbetor

Stuvad spetskål

1   spetskål (à ca 600 g)
4 dl  vispgrädde
1 msk  finrivet citronskal
1/2 dl  hackad persilja

Till servering

4   skivor ljust surdegsbröd
ev rödbetsskott

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt  bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott, men var inte förberedd på att köttet skulle svalna helt = 60 minuter tillagningstips nja...

Christine

2021-02-20

Testa liknande recept

Vårig älggryta
Betyg 2.7 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grytstek
Betyg 3 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sjömansbiff med hetta
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad morotsspread med dragon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spetskålssallad med dragon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spetskål med apelsin och dragon
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga