Panerad rödspätta på rågbröd

7
0
Panerad rödspätta på rågbröd

Panerad rödspätta på macka är ett genidrag! Servera den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Panerad rödspätta på rågbröd

Ingredienser

4 portioner

Picklad silverlök

1
silverlök
1/2 dl
ättiksprit (12%)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1 krm
salt
1/2
kruka dill

Rotselleriremoulad

300 g
rotselleri
1
äggula
2 msk
dijonsenap
1 msk
vitvinsvinäger
1/2 msk
finrivet citronskal
2 dl
neutral rapsolja
2 msk
crème fraiche
-
salt
500 g
rödspättafilé
1 dl
majsstärkelse
2
uppvispade ägg
3 dl
panko
-
rapsolja (till stekning)
4
skivor rågbröd
1/2 dl
rostade skalade hasselnötter
1
ask smörgåskrasse (à 100 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Testa liknande recept