Panerad rödspätta på rågbröd

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
0
Panerad rödspätta på rågbröd

Panerad rödspätta på macka är ett genidrag! Servera den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Panerad rödspätta på rågbröd

Ingredienser

4 portioner

Picklad silverlök

1 silverlök
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 krm salt
1/2 kruka dill

Rotselleriremoulad

300 g rotselleri
1 äggula
2 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk finrivet citronskal
2 dl neutral rapsolja
2 msk crème fraiche
salt
500 g rödspättafilé
1 dl majsstärkelse
2 uppvispade ägg
3 dl panko
rapsolja (till stekning)
4 skivor rågbröd
1/2 dl rostade skalade hasselnötter
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Mandelstekt spätta med gräddkokt fänkål och körvel
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödspätta meunière
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med tomat och basilika
Betyg 3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtpanerad rödspätta med currysallad
Betyg 4.5 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med hollandaise och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga