Hoppa till sidans innehåll

Tycker du att hummus är livets röra så varsågod att ta för dig av dessa fem ljuvliga hummusrecept. Skrolla ner, lägg kikärtorna i blöt, rota fram mixern och gör din favorit!

Stephanie Johansson

Fler goda hummusrecept hittar du här!

 • Hummus

  Tycker du att klassisk hummus är den bästa hummusen? Här är recept på just det! Kikärtor, vitlök, chili, spiskummin, tahini, lite citronjuice och så en nypa salt och peppar som mixas till en len och alldeles alldeles underbar hummus.

  - Hummus

  Spara

 • Ugnsrostad morotshummus

  Morötter gör hummusen söt, mustig och ger en vacker färg till röran. Börja med att ugnsrosta morötterna för att sedan mixa med kikärterna. Servera gärna på rågbröd och toppa med skivad tomat.

  - Ugnsrostad morotshummus

  Spara

 • Paprikahummus

  Tillsätt inlagd paprika! Hummusen får en härlig orange färg och en pepprig men söt smak av paprikan. Krämigt, smakrikt och ljuvligt gott.

  - Paprikahummus

  Spara

 • Kikärtsröra med sesam och rödbetor

  Mmh matiga kikärtor plus mustiga rödbetor i en härlig mix. Kryddas med tahini och spiskummin och serveras med knapriga sesamfrön och grovhackad dill.

  - Kikärtsröra med sesam och rödbetor

  Spara

 • Uppiggande och ärtig hummus

  Hummus som får sin knallgröna färg ifrån gröna ärter. Perfekt som spread på surdegsbröd, knäcke eller rostad macka. Mixa och njut!

  - Uppiggande och ärtig hummus

  Spara